14 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Najveća moguća čast

Region

Comments 3

Dačić: Najveća moguća čast

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Kandidat za predsjednika Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da je za njega najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta Srbije.

On je ocijenio da je sada važno da svi budu ujedinjeni, jer, kako kaže, samo ujedinjena Srbija može da odgovori na sve izazove i da vodi Srbiju naprijed.

"Moj zadatak će biti da kao predsjednik Skupštine štitim ugled, dostojanstvo i integritet te institucije i da zajedno sa predsjednikom i vladom dam zajednčki ključni doprinos stabilnosti, politčkoj stablnosti i jedinstvu Srbije, koje su neophodne za rješavanje izavazova koji će nas čekati", rekao je Dačić za Tanjug.

Zato se, dodaje, predsjednik Aleksandar Vučić, kao lider najveće partije u zemlji, odlučio da predloži formiranje koncentracione vlade u koju bi ušle sve stranke koje dijele takav sistem vrijednosti.

Prema njegovim riječima, na konsultacijama tema nije bila broj mandata ili fotelja, već pitanje da li dijelimo iste vrijednosti i da li zajedno idemo u susret izazovima, koji su brojni, od ekonomije, politike pa do međunarodne politike pa do rješavanja pitanja Kosova.

Dačić kaže da je za svakog državotvronog političara najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta, jer je to najviše predstavničko tijelo Srbije i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti.

Skupština ima izbornu i kontrolnu funkciju za izvršnu vlast i ima veoma važne zadatke koje će ispunjavati vezano za budućnost zemlje, rekao je Dačić i zahvalio predsjedniku Srbije i svima koji su ga podržali i koji će sutra na sjednici skupštine podržati njegov izbor za predsjednika parlamenta.

"Svi koji degradiraju i sa licemjerjem govore da je to sporedna funkcija, samo političke neznalice", rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, ovo je prvi put u istoriji parlamenta od uvođenja višestranačkog sistema da će predsjednik Narodne skupštine postati lider jedne stranke i to druge po snazi, što, kako je naglasio, pokazuje koliko je predsjednik vodio računa o tome.

"To će biti najviša funkcija na kojoj ću biti", rekao je Dačić i podsjetio da je postao poslanik 1992.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

Ahahaaaaaa.... Eto ti casti pa sa Becicem pjevaj. Ne da te sutno gazda nego boli kako te sutnuo.

europeac

Sad kad si promijenio funkciju. Dobro bi bilo da promijeniš i ime. BOŠKO BUHA je ime koje ti 100% bolje pristaje. Boško B. je ušao u istoriju Srbije kao naj BOMBAŠ, ali ti si ga prestigao, za tebe je Boško amater.

Vlado

Kako se ti foliraš...ćušnuo te u bandu da više ne blamiraš serBiu