14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NDNV: Uvredljivi grafiti Gruhonjiću na ulazu u zgradu u kojoj živi

Region

Comments 2

NDNV: Uvredljivi grafiti Gruhonjiću na ulazu u zgradu u kojoj živi

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da su u noći između ponedjeljka i utorka nepoznate osobe ispisale grafite mržnje i nacionalne netrpeljivosti na ulazu u zgradu u kojoj živi programski direktor NDNV Dinko Gruhonjić.

Na ulazu u zgradu ispisane su poruke kao što su "Pi*do ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja" i "Smrade konjušarski", uz koje su ispisani keltski krst i svastika koji predstavljaju nacističke simbole, a ispisano je i "Ratko Mladić srpski heroj".

Ovim činom direktno je ugrožena sigurnost Gruhonjića i njegove porodice, a on je označen kao legitimna meta, naveo je NDNV.

Dodaje se da je događaj uslijedio nakon teksta na portalu VOICE, čiji je Gruhonjić glavni i odgovorni urednik, pod naslovom "Novi Sad - nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?" u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu.

Dodaje se da zbog toga NDNV smatra da je pored napada na sigurnost Gruhonjića, u pitanju i napad na slobodu medija i izražavanja.

Društvo je slučaj prijavilo tužilaštvu i policiji. "Očekujemo da počinioci ovog opasnog krivičnog djela budu što prije pronađeni, uhapšeni i privedeni pravdi", ističe se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR