9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo Srbije odbacuje optužbe Katnića za miješanje u slučaj terorizma u pokušaju

Region

Comments 3

Tužilaštvo Srbije odbacuje optužbe Katnića za miješanje u slučaj terorizma u pokušaju

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Tužilaštvo Srbije za organizovan kriminal odbacilo je danas optužbe glavnog specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića da se „grubo umiješalo“ u krivični predmet koji se odnosi na pokušaj terorizma a koji se vodi pred nadležnim državnim organima u Podgorici, prenosi Danas.rs.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da od svog osnivanja ima neposrednu komunikaciju i saradnju „na zavidnom nivou“ sa Specijalnim državnim tužilaštvom Crne Gore.

„Takva saradnja je postojala i u konkretnom predmetu i započeta je već sa prvim saznanjima koja su se odnosila na kriminalne aktivnosti koje su, po tadašnjoj procjeni, bile usmjerene na ugrožavanje sigurnosti i bezbjednosti najviših predstavnika državnih organa Crne Gore“, stoji u saopštenju.

Navodi se da su sva saznanja i informacije kojima je tužilaštvo raspolagalo podijeljene sa Specijalnim državnim tužilaštvom Crne Gore „u vrijeme kada se do njih dolazilo i na način kako je to predviđeno međunarodnim konvencijama o pružanju međunarodne pravne pomoći i Ugovorom o pružanju međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima između Srbije i Crne Gore“.

„Sve radnje koje su preduzete u ovom periodu od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, a u vezi su sa krivičnopravnim događajem koji je bio i još uvijek je kako je to navedeno u pismu glavnog specijalnog tužioca Crne Gore, predmet krivičnog postupka pravosudnih organa te države, obavljene su na osnovu detaljnih zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore za pružanje međunarodne pravne pomoći“, piše u saopštenju.

Prethodno je Tužilaštvo za organizovani kriminal uzelo izjavu od Mirka Velimirovića, koji je pred crnogorskim pravosudnim organima priznao učešće u pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji 2016, zbog čega je pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora.

Reagovao je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić koji je ocijenio da „uzimanje obavještenja u svojstvu građanina od pravnosnažno osuđenog Velimirovića u krivičnom postupku ‘terorizam u pokušaju’, predstavlja presedan koji jasno pokazuje namjeru miješanja u krivični postupak koji se vodi pred nadležnim sudom druge države“.

„U konkretnom slučaju mogli ste da saslušate Velimirovića na okolnosti postojanja osnova ili osnovane sumnje da je neko, uključujući i glavnog specijalnog tužioca, izvršio krivično djelo, ali niste mogli prikupljati obavještenja na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja je ovo lice već pravnosnažno osuđeno“, naveo je ranije Katnić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Roksana

Pošteni Milivoje, a što si mogao od njih očekivati? Da ne zaštite svoje četnike? Od Srbije očekivati pravo i pravdu, bez obzira na sve ugovore, iluzorno je. Nema ljeba s njima. No, drukčije smo trebali. Zar ti nije bilo jasno kako njihova diplomatija postupa? E, takvo im je i pravosuđe u vezi CG.

Miješa se Srbija

Siledžijsko ponašanje Srbije se nastavlja.

serdar

Sve je to njihovo maslo. Brutalno, nemoralno, bez skurpula, grubo, podcenjivački itd. to je potpis srbijanskog-srpskog nesojluka.