16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pećanin: Dodik počinio političko samoubistvo pred SB UN

Region

Comments 1

Pećanin: Dodik počinio političko samoubistvo pred SB UN

Izvor: autonomija.info

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Advokat iz Sarajeva i nekadašnji novinar Senad Pećanin izjavio je da je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik svojim skandaloznim nastupom pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija dao najbolji poklon svim građanima Bosne i Hercegovine kojima je ta država na srcu i počinio političko samoubistvo.

“Svojim raskošnim primitivizmom, uličarskim rečnikom, uvredama, bahatošću i sirovošću kojom godinama fascinira svoje glasače, šokirao je ambasadore SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Belgije, i ostalih članova Savjeta bezbjednosti, sa izuzetkom – naravno – Rusije”, rekao je Pećanin za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

Dodao je da je takav nastup Milorada Dodika, za koga je rekao da je “Putinov Remzan Kadirov” na Balkanu, nije nikakvo iznenađenje za građane Bosne i Hercegovine, jer on na taj način već decenijama ponižava i mrcvari građane BiH.

“Politička karijera Milorada Dodika dijeliće se na onu pre ovog nastupa i onu nakon ovog nastupa. Nakon što je čitavom svijetu zaprijetio da bi mogao započeti sa prisajedinjenjem Republike Srpske Srbiji, Milorad Dodik lično i politika koju on predstavlja, više nije samo, pa čak ni prevashodno, problem Bosne i Hercegovine. Pokušaj uništenja Bosne i Hercegovine je sasvim izvesno uvod u novi, neizvestan ali krvavi rat”, naveo je Pećanin.

Dodao je da je upravo to “Rubikon” koji je Dodik prešao i tako postao prijetnja i regionu i Evropi, a ne samo Bosni i Hercegovini.

“I prije ovog Dodikovog političkog samoubistva, znalo se da za svoju destruktivnu politiku paralize i razaranje BiH on ima punu političku, diplomatsku, finansijsku, medijsku i svaku drugu podršku Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića. Takav Dodikov i Vučićev odnos prema BiH u potpunosti je koordiniran ne samo sa liderom bosanskohercegovačkog HDZ-a Draganom Čovićem, već i sa hrvatskom vladom i predsjednikom Zoranom Milanovićem”, rekao je Pećanin.

Dodao je da je to postalo jasno u onom dijelu Dodikovog govora u kojem je nastupio i kao predstavnik Hrvatske, baš kao i što nije čudno što iz Zagreba nije bilo nikakve ograde od takvog predstavljanja, što je tužna ilustracija sve “bede” odnosa zvaničnog Zagreba prema BiH.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Aprmanjek

Sve tacno i odavno mnogi pricaju, i onima koji su posprdavali iz DPS i vlasti,glumili ekonomiste i diplomate, od 2015. se sprema rat u regionu, kasnimo debelo zbog iluzionista koji zive u snovima,najdenih milionima, sada ce i njima da drhti. Ali odbranicemo se, opet ce iskrene patriote branit CG.