Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Visković: Bojim se da Bajden želi da konačno riješi kosovsko pitanje

Region

Comments 1

Visković: Bojim se da Bajden želi da konačno riješi kosovsko pitanje

Izvor: autonomija/Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Profesor na Fakuletu političkih nauka u Beogradu Ivo Visković izjavio je da predstavlja iznenađenje to što je američki predsjednik Džozef Bajden pokrenuo pitanje Kosova već u prvom razgovoru sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

„Bojim se da to ukazuje na njegov stav da ovo pitanje konačno mora da se riješi i da Srbija mora da prihvati rješenje koje odgovara Zapadu a ne nužno i samoj Srbiji“, rekao je za novi broj nedjeljnika NiN Visković, koji je i bivši ambasador Srbije u Njemačkoj.

Visković, kako je naveo, „misli da će u rješavanju tog pitanja oni imati više razumijevanja za kosovske nego srpske interese i argumente“.

„Neće dugo biti nikoga u Srbiji ko će biti spreman da prihvati takav akt kojim bi Srbija prihvatila nezavisnost Kosova, mada će, bojim se, praksa ići ka tome da se mora prihvatiti faktičko stanje, da bi se život normalno odvijao", ocijenio je Visković.

Kako je rekao, „uzmite primjer Velike Britanije i Španije i spor oko Gibraltara koji traje četiri vijeka“.

„Nikada Španci nijesu priznali da je to britanska teritorija, ali je 400 godina nijesu ni kontrolisali i mnogi Španci iz okoline idu tamo na rad i žive od toga“, izjavio je Visković.

Govoreći o susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, Visković je rekao da je Makron „već i davanjem obećanja o podršci Srbiji na putu ka Evropskoj uniji (EU) uspio da ostvari značajne interese francuske privrede“.

Na pitanje kada će Srbija u EU, on je rekao „bojim se, ne tako brzo“.

„EU nas neće primiti dok ne budemo ostvarili reforme. A one su, konačno, pravi smisao čitavog ovog ‘puta na golgotu’, tj. način da stvorimo uslove da živimo kao sav razvijeni i demokratski svijet“, istakao je Visković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kosovo zavrsena prica

Kosovo država. Vojvodini sloboda. Smrt fašizmu.