13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fajon: Srpske vlasti da obezbijede transparentne istrage i spriječe korupciju na svim nivoima

Izvor: Beta/AP

Region

Comments 0

Fajon: Srpske vlasti da obezbijede transparentne istrage i spriječe korupciju na svim nivoima

Izvor: nova rs

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Evroposlanica Tanja Fajon za Nova.rs je rekla, nakon usvajanja Izjveštaja o napretku Srbije u Evropskom parlamentu, da je pred Srbijom još mnogo posla prije ulaska u Evropsku uniju.

Fajon koja je u timu poslanika EP koji će posredovati u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije, poručila je da u zajednici EU nema mjesta za organizovani kriminal i korupciju.

Posebno, kako je naglasila, na višem nivou.

“Srbija ima još mnogo posla na svom putu ka Evropskoj uniji, posebno u borbi protiv korupcije, oblasti pravosuđa i obezbjeđivanju poštovanja slobode izražavanja. Ovo nije samo moje gledište ili stanovište moje političke grupe, već i Evropskog parlamenta, koji je potvrdio taj stav glasanjem o Izvještaju o napretku Srbije”, rekla je Fajon za Nova.rs.

Podsjetimo, Evropski parlament je prethodnog dana usvojio Izveštaj o napretku Srbije sa 538 glasova za, 69 protiv i 79 uzdržanih. U pomenutom dokumentu posebnu pažnju izazvao je poziv vlastima u Srbiji da riješe afere “Krušik”, “Jovanjica”, “Telekom Srbija” i “Savamala”, kao i snažna osuda napada na istraživački portal KRIK i nevladinu organizaciju CRTA.

Komentarišući jučerašnju sjednicu, Fajon je za rekla da su pomenuti slučajevi od velikog značaja i da su zbog toga uključeni u tekst Izvještaja o Srbiji.

“To je učinjeno kako bi se uputila snažna poruku srpskim vlastima da obezbijede transparentne istrage i na svaki način spriječe korupciju na svim nivoima. Čvrsto vjerujem da je članstvo u Evropskoj uniji krajnji cilj Srbije, ali, kao što je već mnogo puta rečeno, preduslovi za članstvo su poznati – organizovanom kriminalu i korupciji, posebno na višem nivou, nije mjesto u EU i treba ih osuditi. Niko ne bi smio da zatvara oči pred njima”, istakla je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR