6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuletić (GDF): Zapad da zaustavi Vučićeve ratne planove u regionu

Region

Comments 3

Vuletić (GDF): Zapad da zaustavi Vučićeve ratne planove u regionu

Izvor: autonomija.info

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić pozvao je danas diplomatske predstavnike zemalja članica Evropske unije, Velike Britanije, SAD i ostalih demokratskih zemalja da “obuzdaju ekspanzionističke inicijative” predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u regionu.

“Zloupotrebljavajući podršku zapadnih demokratija Srbiji u procesu priključenja EU, Vučić nesmetano, a posebno intenzivno od 2018, sprovodi politiku destabilizacije susjednih država, čime prati destruktivnu politiku Rusije prema Zapadnom Balkanu i Evropi”, naveo je Vuletić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, izjave Vučićevog “omiljenog ministra” Aleksandra Vulina, koga je nazvao Vučićevim “alter egom”, ne bi trebalo minimizirati i ignorisati.

“Vulinova inicijativa za stvaranje takozvanog srpskog sveta je samo drugim jezikom opisana stara šešeljevska politika takozvane velike Srbije koju je Aleksandar Vučić veći dio svog političkog života zagovarao”, ocijenio je Vuletić.

Naveo je da je takva zločinačka i velikodržavna ideja otjerala u smrt više od 130.000 ljudi, i donijela dva miliona raseljenih ljudi.

“Kasna reakcija međunarodne zajednice je i tada uzrokovala mnogo više patnji nego što bi bilo da je reakcija bila pravovremena. Zbog toga je sada od suštinske važnosti da reakcija na Vulinove najave novih ratova i stradanja, za istu staru i zločinačku ideju, bude brza, efikasna i pravovremena. Aleksandru Vučiću mora biti stavljeno do znanja da novi rat u regionu neće biti dopušten”, poručio je Vuletić.

Dodao je da od predstavnika demokratske opozicije u Srbiji očekuje da se bez dvosmislenosti i populizma izjasne o opasnim i ratnohuškačkim namjerama režima.

“Svi oni koji budu prećutkivali opasne namjere naprednjačkog režima u regionu biće saučesnici ne samo u provociranju novog rata na Balkanu, već i pomagači u učvršćivanju autokratskog i korumpiranog režima u Srbiji”, rekao je Vuletić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

MONTENEGRO

Ili će se Srbi uplašiti međunarodne osude pa odustanu od SS (mada im tu fali pameti), ili će nastaviti da destabilizuju region što će rezultirati novim NATO bombardovanjem Srbije (bez Kosova)!

NEĆEMO RAT U REGIONU

Svakodnevne informacije od strane srpskih političara o stvaranju Velike Srbije kod naroda izaziva nemir i strepnju!!!

Dan

BRAVO ! NAJZAD JEDAN PODPUNO ISPRAVAN STAV ! OVOME BI TREBALO PRIDONIJETI VELIKU PODRSKU TEORETSKI I PRAKTICNO !!