16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Britanski ministar: Sa Srbijom smo potpisali sporazum o sprječavanju uticaja Rusije

Izvor: Pixabay

Region

Comments 2

Britanski ministar: Sa Srbijom smo potpisali sporazum o sprječavanju uticaja Rusije

Autor: Antena M

  • Viber

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da su tokom njegove ovonedjeljne posjete Srbiji dve države potpisale značajan sporazum kojim se sprječava uticaj Rusije.

Volas je za britanski Telegraf rekao da je u interesu Londona da bude „angažovan u postjugoslovenskom razvoju“, i dodao da će Velika Britanija pomoći Srbiji da se odupre ruskom „zlobnom uticaju“ i „manipulaciji“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„U našem je interesu da pomognemo zemljama poput Srbije da budu otporne na zloćudne aktivnosti i uticaje. Na mjestima gdje vidimo djelovanje drugih država, slabljenje zemalja ili njihovo podrivanje ili pokušaj manipulacije njima, u našem je interesu, naravno, da pružimo podršku tim zemljama“, rekao je Volas.

Volas je za Telegraf rekao i da Velikoj Britaniji ne smeta što Srbija ima prijateljske odnose sa Rusijom, „jer je Srbija vojno neutralna“.

Britanski ministar se u srijedu i četvrtak u Beogradu sastao sa najvišim zvaničnicima Srbije, uključujući predsjednika Aleksandra Vučića i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića.

Nakon sastanka Volasa i Stefanovića, Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva ministra potpisala Aranžman o unaprijeđenju saradnje u oblasti odbrane, ne navodeći njegove detalje.

U tom saopštenju je navedena Stefanovićeva ocjena da su dvije države potpisivanjem Aranžmana o unaprijeđenju saradnje u oblasti odbrane „izrazile spremnost i opredjeljenje za nastavak intenzivne bilateralne saradnje između dva ministarstva i dve vojske“.

Ministarstvo odbrane demantuje

Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je danas da su tokom posjete britanskog ministra odbrane Bena Volasa Beogradu dve države potpisale sporazum kojim se sprječava uticaj Rusije.

„Povodom netačnih medijskih napisa, a radi istinitog obavještavanja javnosti, Ministarstvo odbrane ukazuje da tokom posjete ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa Srbiji nije potpisan bilo kakav dokument u kojem se pominje Rusija, niti je ministar Volas bilo gdje to izjavio“, navelo je Ministarstvo u pisanom odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Ministarstvo odbrane je za RSE danas navelo da „jedini dokument koji su tokom posjete potpisali“ Stefanović i Volas jeste Aranžman o unaprijeđenju saradnje u oblasti odbrane i dodalo da se u njemu „ne pominje“ Rusija.

„Predmet Aranžmana je razvoj bilateralne saradnje u oblasti multinacionalnih operacija, vojne obuke i obrazovanja, održavanje bilateralnih vježbi, razmatranje unaprijeđenja saradnje u kopnenom i vazduhoplovnom domenu i sajber odbrani, jačanje mogućnosti za saradnju odbrambenih industrija i naučno istraživačkih institucija kao i međusobno pozivanje na godišnje vojne sportske manifestacije i takmičenja“, navelo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Ne odgovara lisici i osobi sa dva lica Vucicu da to javnost zna! Manipuluse suzofrenicar sa svojim narodom i kompeksacima iz okruzenju!

Vanja

Izgleda da je Vucic sebi kupio jos jedan mandat.