14 °

max 24 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Skupštine Kosova: Sramni postupci Abazovića

Izvor: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Region

Comments 6

Predsjednik Skupštine Kosova: Sramni postupci Abazovića

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca kritikovao je ostanak u vlasti Albanca Dritana Abazovića nakon posljednjih dešavanja koja su vezana za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Konjufca Abazovićeve postupke naziva sramnim.

"S obzirom na činjenicu da i sveštenstvo i ljudi koji su se morali baviti državnim poslom doživljavaju ekstazu dok pevaju pjesmu” Kad se vojska na Korovo vrati “, moram reći da ovo nije stvar duhovnosti", kaže Konjufca.

On kaže da je sramota da Abazović stoji "mirno" dok se pjeva ta sramotna pjesma. On smatra da Srbija želi da stvori "srpski svet" na Balkanu.

Kaže da ono što se u nedjelju dogodilo u Crnoj Gori ide u prilog argumentu koji je objasnio, a to je da Srbija ima istu orijentaciju kao i devedesetih godina.

"Ovu istu orijentaciju najbolje objašnjava Vulinova sintagma koju je prihvatio Vučić a koja se odnosi na kreiranje srpskog svijeta na Balkanu. Šta podrazumijeva formiranje srpskog svijeta na Balkanu. Formiranje srpskog svijeta na Balkanu znači spajanje Republike Srpske sa Srbijom koja ima 25 km kvadratnih, koja je velika koliko i cijela Sjeverna Makedonija. Drugo, preuzimanje sjevera Kosova, dalja eksteritorijalnost Kosova i zajednica na Kosovu čak i nakon odvajanja Kosova. Što se tiče Crne Gore, cilj je da bude primorana da povuče priznanje Kosova, da izađe  iz NATO-a i da se federalizuje”, objasnio je Konjufca.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

Evo vi je čojek sve nacrtao takoreć'.On bolje vidi situaciju ovđe nego pola političke javnosti crnogorske.Jeli koga stid zbog ovoga svega?

Legenda

@miloš E kako bih volio popit sa njim kafu kad ne bude poslanik.Iznad svega.Joj pa on je dno dna.Pa ne znam ko je njega iz Ulcinja mislim Škrelja porodicu nazvao špijunskom.On je ko Morina,ali Morina je vidio grešku ali kasno

RJ

@Čćč Ćutaće i dalje.Zapravo ćutaće zauvijek o svemu što ste pobrojali.Patološka mržnja je ipak stanje bolesnoga uma.