8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Azem Vlasi: Republike Srpske na Kosovu neće biti

Region

Comments 1

Azem Vlasi: Republike Srpske na Kosovu neće biti

Provokacije na dva granična prijelaza između Kosova i Srbije odvijaju se u već poznatom stilu i po scenariju iz štaba Aleksandra Vučića... A zanat za etničko čišćenje oni su već uvježbali, kazao je Vlasi.

Izvor: radiosarajevo

Autor: Antena M

  • Viber

O dešavanjima na granici između Kosova i Srbije govorio je i Azem Vlasi, bivši jugoslovenski političar, poznati prištinski advokat i dobar poznavalac prilika u regiji.

„Provokacije na dva granična prelaza između Kosova i Srbije odvijaju se u već poznatom stilu i po scenariju iz štaba Aleksandra Vučića. Sve u njegovom stilu kao "branioca" Srba izvan Srbije. Ostala četiri granična prelaza normalno funkcionišu i niko iz pravca Srbije ne pravi problem sa probnim tablicama. Ta nazovi kriza na sjevernoj granici je kao bura u časi vode, kazao je Vlasi za radio Sarajevo.

U Beogradu znaju da je sporazum po kojem su na Kosovo mogla ući vozila sa srpskim registracijama, iako srpska strana na granici ne kosovske registarske tablice, važio je do 15. septembra“, kaže Vlasi.

Stav Vlade Kosova je da će se poslije toga primjenjivati reciprocitet.

„To znači: ili će i Srbija iza njene granice priznati kosovske registarske tablice, ili će i Kosovo uvesti za vozila sa srpskim registracijama isti režim reciprocno. Vučić kao "zaštitnik" svih Srba nadigao je grupu Srba prema dva granicna prijelaza na sjeveru da prave problem, pa su blokirali put. Tako su nakodili sebi jer tamo se najviše kreću Srbi sa obadvije strane granice, a već nedjelju dana mogu prolaziti samo pješke“, smatra on.

Iz tih razloga, podsjeća Vllasi, sa kosovske strane poslato je policijsko pojačanje da bi zaštitili granične prelaze i zaposlenike i spriječili incidente.
„Zato, na ta dva granična prelaza nema prometa motornih vozila krivicom onih koji su tamo cestu blokirali, i to na štetu samih Srba. Ali incidenata nema jer kosovska policija se brine o redu i miru.

Kaže da na sjeveru Kosova pokušavaju primijeniti scenarij iz bh. entiteta RS.

„Uporedo sa blokiranjem ceste na ta dva granicna prelaza istakli su i bilborde sa natpisom "Dobro dosli u Zajednicu Srpskih Opstina". Po ugledu ono na Bosnu, "Dobro dosli u RS". Srbi na Kosovu uživaju sva prava, žive normalno kao ravnopravni građani, imaju normalne veze sa Srbijom, ali "Republike srpske" na Kosovu nece biti. Za razliku od Dejtonskog Sporazuma o Boni, Ahtisarijev Plan to na Kosovu nije predvidio, a ni Ustav Kosova“, zaključio je Vlasi.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

rm

Tako je Vlasi. Ne dozvolite da mlate sa vama kao sa nama u Crnoj Gori. Znaćemo i mi da se odupremo velikosrpskoj agresiji. Vučić je pročitan, samo još da shvate neki evropski bezočni mozgovi koji ih drže u životu i tada je njihov KRAJ.