13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stoltenberg razgovarao sa Vučićem i Kurtijem

Region

Comments 0

Stoltenberg razgovarao sa Vučićem i Kurtijem

Autor: Antena M

  • Viber

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarao je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Kosova Aljbinom Kurtijem o potrebi deeskalacije situacije na sjeveru Kosova.

"Od vitalnog je značaja da i Beograd i Priština pokažu uzdržanost i vrate se dijalogu. KFOR ostaje da osigura bezbjedno i zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za sve", naveo je Stoltenberg na Tviteru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon telefonskog razgovora sa Stoltenbergom, istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

"Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima sjevera Kosova koje sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici "gromoglasno ćute", naglasio je predsjednik Srbije.

Dodao je da „ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smjeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri“.

"Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, Srbija će se uvijek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa sjevera Kosova i Metohije",navodi se u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR