10 °

max 13 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unijet u prostorni plan

Region

Comments 0

Brnabić: Vlada uskoro poništava uredbu kojom je Rio Tinto unijet u prostorni plan

Izvor: N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Vlada Srbije uskoro će donijeti odluku da se poništi Uredba kojom je u republički prostorni plan unijet projekat "Rio Tinto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Imamo još neke konsultacije sa predsjednikom, izjavila je Brnabić novinarima u Novom Sadu na uručenju ključeva stanova pripadnicima snaga bezbjednosti, ali nije htjela da precizira kada će odluka biti donijeta.

Ne treba da imamo problem, mi ih nismo doveli u Srbiju, ništa im nismo dali, nemamo nikakav ugovor sa „Rio Tintom“, rekla je Brnabić i ponovila da protesti protiv Rio Tinta imaju politički karater i nikakve veze sa zaštitom životne sredine.

Ona je naglasila da sa zaštitom životne sredine ima veze izgradnja kanalizacione mreže u novosadskom naselju Kisač, koje je posjetila ranije danas.

Što se mene tiče, ne mora "Rio Tinto" da bude u Srbiji, rekla je Brnabić i ponovila da se odluka može očekivati uskoro, ali nije htjela na pitanje novinara da precizira koliko skoro.

Premijerka je ocijenila da je u nedjelju održanim referendumom urađena "velika stvar", iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR