16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Beogradski muftija unaprijeđen u potpukovnika Vojske Srbije: Slava Bogu!

Izvor: radiosarajevo.ba

Region

Tag Gallery
Comments 3

Beogradski muftija unaprijeđen u potpukovnika Vojske Srbije: Slava Bogu!

Izvor: radiosarajevo.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Beogradski muftija Islamske zajednice Srbije i glavni vojni imam Vojske Srbije, Mustafa ef. Jusufspahić, unaprijeđen je u čin potpukovnika Vojske Srbije.

Mustafa Jusufspahić, čiji je brat Muhamed ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, a odnedavno se potpisuje i kao vršilac dužnosti poglavara Islamske zajednice, pohvalio se na društvenim mrežama novim činom. 

„Danas sam na prijedlog Načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Mojsilovića, a naredbom Ministra odbrane g. Vučevića unaprijeđen u čin potpukovnika na mjestu glavnog imama  Vojske srbije. Slava Bogu“, napisao je Jusufspahić.

Porodica Jusufspahić bliska je vlastima u Beogradu posljednjih decenija. Otac braće Jusufspahić, Hamdija, dugogodišnji beogradski imam, odlikovan je 2012. Sretenjskim krstom. Odlikovao ga je bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povodom 45 godina djelovanja u Beogradu i Srbiji. Hamdija Jusufspahić je porijeklom iz Zanesovića kod Bugojna. Zanimljivo je da je iz Bugojna i porodica Aleksandra Vučića, aktuelnog predsjednika Srbije. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bosnjacki Svijet

Cudi me kako te dosad nisu unaprijedili za Halifu za sve Muslimane na svijetu.Bidimo Dodik unapredjuje Putina tebe Srbija,kakva su to odlikovanja i koliko su vrikedna na danasnjcu za demokratiju i EU.

td

Volio bih da ovo pročita i izvuče neku poruku Ervin Ibrahimović.

Vanja

Vucici nisu iz Bugojna, nego iz sela Cipuljici kod Bugojna. A vijest o imamu je da ne znas da li da places, ili da se smijes.