11 °

max 11 ° / min 3 °

Utorak

28.03.

11° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

13° / 4°

Petak

31.03.

13° / 6°

Subota

01.04.

13° / 10°

Nedjelja

02.04.

13° / 9°

Ponedjeljak

03.04.

9° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana fer

Region

Comments 1

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana fer

Autor: Antena M

  • Viber

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je večeras da Evropska unija u javnom životu Srbije često nije tretirana fer i da je to jedan od razloga pada podrške članstvu u EU.

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara iz raznih stranaka. Kada dođe vrijeme za teške odluke, uvijek se krivi EU i političari iz EU, uvijek se priča da EU vrši pritiske. Mi ne pritiskamo nikoga, mi samo radimo na obavezi koju je Srbija potpisala da želi u EU“, rekao je Bilčik za Radio-televiziju Vojvodine.

Bilčik je kazao da u javnom životu Srbije postoji „puno mitova i dezinformacija“ u vezi sa EU i dodao da bi promjena tog narativa mogla da doprinese rastu podrške građana članstvu u EU.

Povodom odbijanja Beograda da se pridruži sankcijama protiv Moskve, Bilčik je rekao da Srbija „mora da razmotri ozbiljne stvari“, navodeći da će „bez određenih koraka, napredak ka EU biti spor ili ga neće biti“.

„U Evropskom parlamentu se sve češće čuje pitanje da li Srbija želi da pristupi EU, da li je uz EU ili nije“, kazao je Bilčik povodom odnosa Beograda prema Moskvi.

Bilčik, koji je prošle nedjelje posjetio Beograd sa članom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije Matjažom Nemecom, rekao je da su njih dvojica „došli da vide kako može da bude nastavljen proces međustranačkog dijaloga“.

„Složili smo se da ćemo se vratiti prije ljeta, u maju ili junu, i da ćemo pokrenuti novu rundu razgovora. To će biti parlamentarni dijalog, a ne više međustranački dijalog, jer se odnosi na situaciju u parlamentu Srbije“, naveo je Bilčik.

Dodao je da će cilj parlamentarnog dijaloga biti „da se poboljša kvalitet diskusija i kvalitet rada parlamenta“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

Samo vi blago, još blaže treba sa klerofašistima i fašistima... Dobro je da ste to shvatili, ali po običaju kasno, kao policija u krimi filmovima...