16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mesić: Ako bi Dodik krenuo u secesiju, angažovao bih vojsku

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 2

Mesić: Ako bi Dodik krenuo u secesiju, angažovao bih vojsku

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da bi on angažovao vojsku i presjekao koridor u Posavini ako bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik raspisao referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.

Mesić je to rekao za regionalnu N1 televiziju, odgovarajući na pitanje da li bi to savjetovao i sadašnjem predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, ako bi došlo do takvog scenarija.

„Ako želimo cjelovitu BiH i ako neko želi razbiti BiH, mi bismo sa UN, EU i NATO paktom morali odgovoriti da presječemo koridor i da se ambicije jednom zauvijek završe“, rekao je on.

On smatra da su na sceni i dalje oni koji „podržavaju dogovor (Franje) Tuđmana i (Slobodana) Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine“.

Upitan da li je među njiima i hrvatski premijer Andrej Plenković, Mesić je odgovorio: „Oni se kunu u Tuđmanovu politiku“.

Na pitanje da li je i Zoran Milanović „Tuđmanovac“, on je kazao da mu se „čini da je dosta toga uradio što navodi da mijenja svoj politički pravac“.

Govoreći o tome da li hrvatski vojnici treba da budu u sastavu EUFOR-a u BIH, Mesić je rekao da „ne zna šta bi Hrvatska time dobila“, a „Evropa ima dovoljno snage da to obavi bez Hrvatske“.

„Moramo poći od toga da je bilo miješanja Hrvatske u poslove BiH“, rekao je on.

Mesić je potvrdio da je Hrvatska učestvovala u ratu u BiH i da o tome postoje presude suda u Hagu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dunja

Ovaj stari udbas neprestano svadja Hrvate i Bosnjake, ako je itko predlagao podjelu BiH to je bio on, zato ga je Tudjman potjerao 93., a on je planirao drzavni udar kad nam je bilo najteze...pljuc

Silver Korda

Da bar Komšić ima pored sebe jednog Mesića. Nažalost okružen je sa prodatim dušama, Dodikovcima! Sramota za političare Bosne da rade protiv svoje nekada slavne domovine!