8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik optužio Vladimira Mandića za kupovinu glasova

Region

Comments 0

Dodik optužio Vladimira Mandića za kupovinu glasova

Izvor: Pobjeda

  • Viber

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, Vladimir Mandić i poslanik Srpske demokratske stranke Darko Babalj privedeni su pa pušteni u noći između subote i nedjelje u BiH, zbog sumnji da su kupovali glasove za kandidata opozicije za načelnika Bratunca.

To su objavili banjalučki mediji uz napomenu da su zadržani više sati pa pušteni nakon što im je pretresan automobil.

“Kako saznajemo policija je na graničnom prelazu prema Srbiji presrela i zadržala poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Darka Babalja (SDS) i Vlada Mandića bivšeg srpskog rukometaša i člana SNS-a u Srbiji “,  piše banjalučki BN uz fotografije zaustavljenog automobila i pretresa.

Informaciju o privođenju Vladimira Mandića, inače sina nekadašnjeg ministra Radovana Karadžića, Momčila Mandića potvrdio je i predsjednik Republike Srpske i nekadašnji prvi saveznik Aleksandra Vučića – Milorad Dodik.

“U pitanju je prljav novac koji dolazi od Moma Mandića i njegovog sina. Na taj način uvode praksu na izborima. Vidim da je (Rankić) skupio te bitange koji su oko Moma Mandića koji su ovdje plačkali narod i pobjegli u Beograd da spasu svoj kapital”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare čime je po prvi put javno udario na visoke funkcionere Vučićevog SNS-a.

 
Portal BN je objavio da su Babalj i Mandić u subotu bili na kafi sa Srđanom Rankićem, nezavisnim kandidatom za načelnika Bratunca. Rankić je, inače, protivkandidat SNSD-ovom Lazaru Prodanoviću na lokalnim izborima koji su u nedjelju održani u toj opštini.

U pitanju je već treće privođenje Vladimira Mandića zbog sumnji za kupovinu glasova i unošenje velike količine keša. Dva puta je to bilo u Bosni i Hercegovini, u Banjaluci i Bratuncu i jednom u Nikšiću, uoči lokalnih izbora u tom gradu. U sva tri slučaja su bile optužbe o unošenju velike količine novca za kandidate koji su po ukusu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odnosi Dodika i Vučića rapidno su pogoršani nakon što je predsjednik Srbije upravo preko Mandića logistički i finansijski podržao Jelenu Trivić, kao protivkandidatkinju Miloradu Dodiku, koju je pobijedio tijesno na izborima za predsjednika RS.

Ključna Vučićeva zamjerka na Milorada Dodika je jer se navodno zbližio sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem. Predsjednik Hrvatske je sredinom novembra prošle godine tri sata bio na privatnom Dodikovom imanju. Dodik je zbog druženja sa Milanovićem već danima na meti beogradskih tabloida bliskih Vučiću, a nije bio ni na vinskom sajmu ,,Otvorenog Balkana“ krajem prošle godine u Beogradu.

“Njihov veoma blizak odnos, javno hvaljenje i gajenje sličnih političkih koncepcija i viđenje unutrašnjeg uređenja BiH već odavno su poznati javnosti. Milanović je više puta poručio da je Dodik partner Republike Hrvatske, a u vremenu kada se govorilo o uvođenju evropskih sankcija lideru SNSD-a zbog podrivanja Dejtona i institucija BiH te destabilizacije regiona, Milanović je rekao da ko glasa za sankcije Dodiku biće izdajnik u Zagrebu”, pisao je portal klix.ba.

Mandić je već bio angažovan u slučaju Nikšića kada je Vučić uložio stotine hiljada eura u pobjedu Demokratskog fronta pomažući tu političku grupaciju finansijski, logistički, ali i medijski – direktno se miješajući u unutrašnje stvari Crne Gore.

U seriji tekstova objavljenih od januara do 14. marta prošle 2021. godine Pobjeda je razotkrila šemu djelovanja funkcionera SNS-a koji su bili angažovani kako bi tadašnja opozicija, prvenstveno DF, srušila veliki bastion DPS-a – Nikšić. U glavnoj ulozi je bio, kao i u slučaju Budve, upravo Vladimir Mandić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR