22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Patrijarh Porfirije na srpsko jedinstvo gleda "malo šire"

Region

Comments 1

Patrijarh Porfirije na srpsko jedinstvo gleda "malo šire"

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavio je da Srbija danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, podiže svoju zastavu u ime Boga i za spasenje srpskog, „ali i svih naroda koji sa nama žive, što jemči dvoglavi krstonosni orao sa štitom“.
„Tako Bogu povjeravamo sopstvenu zaštitu, opstanak i napredak u slobodi, ali uvijek i neodvojivo od svih naših sugrađana, bez obzira na vjeru i narodnost. Zato ovaj praznik jedinstva i slobode proslavljamo mi, koji danas živimo u Srbiji i Republici Srpskoj, sa drugim našim saplemenicima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i drugdje, gde god da žive“, rekao je Porfirije na centralnoj manifestaciji tog nacionalnog praznika u Nišu.

Patrijarh je uputio čestitku cijelom srpskom narodu povodom tog praznika, gdje god se nalazili u svijetu.

„Jer po rečima pjesnika: ‘I svuda, gdje je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja. Moj dom i moje rođeno ognjište'“, kazao je on.

Jedinstvo o kome se govori, kako je naglasio, jeste jedinstvo Srba Republike Srpske i Srbije, ali se ne ograničava samo na te geografske međe i prostorne granice.

„U jedinstvu smo i sa onima koji dolaze, sa djecom naše djece, sa budućim pokoljenjima. S toga, naše jedinstvo nikada nije bili, niti smije biti uskogrudo. Nije i ne smije biti ideološko, jedinstvo koje dijeli i nije isključivo“, kazao je patrijarh.

Dodao je da je od Boga blagosloveno samo jedinstvo u dobru, u vrlini i ljubavi, jedinstvu koje teži dobru za sebe i svoje bližnje, ali i za sve druge zajednice.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

A DJE CES SIRE MILI BRATE OD SRBIJA DO TOKIJA NEGO BI VAM I TO MALO B ILO!