24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kameron: Postoje snage koje žele da destabilizuju Zapadni Balkan

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Kameron: Postoje snage koje žele da destabilizuju Zapadni Balkan

Izvor: Kosovo online

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron istakao je danas, prilikom posjete britanskim vojnicima u sastavu Kfora, da postoje snage koje žele da destabilizuju Zapadni Balkan, zbog čega se mora pomoći Kosovu i snagama Natoa da budu u mogućnosti da preduzmu potrebne akcije da to spriječe.

Kameron je, u video snimku koji je objavio Forin ofis, rekao da je došao u Kamp "Film siti", kako bi se Kforu i britanskim vojnicima zahvalio na značajnom doprinosu koji pružaju.

"Došao sam na Kosovo, u nezavisnu i suverenu zemlju kojoj je Britanija pomogla da se sačuva kada joj je to bilo najpotrebnije. Ta zemlja zaslužuje stabilnost, bezbjednost i prosperitet. Mi želimo da joj pomognemo u svim tim oblastima", kazao je Kameron.

On je dodao da je to očigledno u interesu Kosova, ali i Velike Britanije.

"Postoje druge zemlje i druge snage koje žele da destabilizuju Zapadni Balkan i koje žele da u tim državama izazovu probleme. Vidjeli smo to kroz stravičan napad u septembru", naveo je šef britanske diplomatije.

Istakao je da je važno sarađivati u tome sa kosovskom vladom i pomoći joj u ekonomskom rastu, i obezbjeđivanju stabilnosti i bezbjednosti.

"Važno je da osiguramo da snage koje su u to uključene, a tako i Kfor, budu u mogućnosti da preduzmu potrebne akcije", poručio je Kameron.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR