22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apelacioni sud oslobodio okrivljene za ubistvo Slavka Ćuruvije

Izvor: Screenshot Youtube

Region

Comments 2

Apelacioni sud oslobodio okrivljene za ubistvo Slavka Ćuruvije

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donijetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije - Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice, objavio je Insajder.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i djelimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo teško ubistvo, piše Insajder.

Apelacioni sud je, kako se navodi, nakon održane sjednice Vijeća, donio odluku da otvori pretres pred drugostepenim sudom, jer je „osnovano izjavljenim žalbama ukazano da je prvostepeni sud i u ponovljenom postupku učinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka zbog kojih nije bilo moguće ispitati pravilnost i zakonitost pobijane presude, a takođe nije postupio po nalogu drugostepenog suda i nije otklonio nepravilnosti na koje je ukazano ranije donijetim rješenjem Apelacionog suda“.

Novinar Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. u prolazu zgrade u kojoj je živio u centru Beograda. Prvo suđenje je počelo juna 2015 – 16 godina nakon ubistva.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Eto konacno demokratije i pravde u Srbiji. Ubice se oslobadjaju svih optuzbi jer je Apelacioni sud na sjednici vijeca na osnovu iznesenih zalbi pred prvostepenim sudom ucinio povrede odredaba krivicnog postupka ,pa drugostepeni ...pa se utvrdjuje da Curuvija nije ubijen nego "zatecen mrtav"

Vanja

Nista se u Srbiji nije promjenilo od vremena Slobodana Milosevica, kada je Curuvija i ubijen.