20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Hrvatski ministar se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, laže i vrijeđa srpski narod

Izvor: Instagram/buducnostsrbijeav

Region

Comments 2

Vučić: Hrvatski ministar se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, laže i vrijeđa srpski narod

Izvor: rts.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić-Radmana koji je rekao da Vučić "mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti".

Predsjednik Vučić je naveo da se hrvatski ministar ne samo brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već "po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije".

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije.
Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći.
Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno...", naveo je Vučić na instagramu. 

Vučić je u odvojenoj objavi naveo i šta je sve Grlić Radman rekao u intervjuu za hrvatsku televiziju N1 o Srbiji.

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana", rekao je Grlić Radman.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Joco

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", D. Ćosić!

Miljan

Ako ko laže, krade i brutalno se miješa u druge države onda ste to vi iz srpske vlasti. Ne vjerujete u Karmu ali ona se ne može izbjeći. Pa tako se kaže i u Hrišćanstvu, kako posiješ tako ćeš i da žanješ. Kako se nadate dobru kad samo loše radite državama koje su vam komšije i manje od vas.