12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić: Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija

Izvor: EPA/EFE

Region

Tag Video
Comments 1

Kurti reagovao na nastup Ane Brnabić: Moja zemlja se zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija

Autor: Antena M

  • Viber

Kosovski premijer Aljbin Kurti reagovao je danas na nastup predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navodeći da se „njegova zemlja zove Kosovo, a ne Kosovo i Metohija“, prenosi Reporteri.net.

Srbija se mijenja, a kada kažem centralna Srbija, to je drugi put da koristim ovaj termin, mislim da Srbija ne uključuje statistiku za AP Kosovo i Metohija, koju naravno vidimo kao dio Srbije. To je politika, a sada govorimo o ekonomiji, rekla je Ana Brnabić na samitu u Londonu.

Kurti je reagovao na tu izjavu Brnabić, dodajući da se njegova zemlja zove Republika Kosovo.

Prema njegovim riječima, on bi mogao onda za Srbiju da govori – centralna Srbija, Vojvodina, Toplica, Raška ili Preševska dolina.

Naš ključni partner je Evropska unija i želimo da ojačamo tu saradnju. Tri susjedne zemlje nas priznaju, ali Srbija još ne. Mi nemamo veze sa Ruskom Federacijom, želimo da Ukrajina pobijedi u ovom ratu, što prije, rekao je Kurti na samitu.

Posvećeni smo zakonu i redu, borbi protiv korupcije, u skladu sa Amerikom, Engleskom, kako u političkim tako i u poslovnim vrijednostima, zaključio je on.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boje Moje

Uvejek se i zvalo samo Kosovo ,metohiju su Srbijavska vlast nametnula.Tako je i sa Bosnom nametnuli su joj hercegovinu.Prije se zvala samo Bosna a hercegovinu su joj nametnuli Hrvati a i Srbi.Ali opstale su obe Drzave i Kosovo i Bosna pa kome milo kome krivo.