22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NDNV: Milenko Jovanov podstiče javni linč, institucije da zaštite živote novinara

Region

Comments 0

NDNV: Milenko Jovanov podstiče javni linč, institucije da zaštite živote novinara

Autor: Antena M

  • Viber

Zloupotrebljavajući konstitutivnu sjednicu Narodne skupštinu Republike Srbije, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov dva dana u kontinuitetu obmanjuje građane Srbije, šireći dezinformacije i iskonstruisane poluistine kojima direktno ugrožava živote čelnika Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinara Ane Lalić i Dinka Gruhonjića, saopšteno je iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

"“Neistinitim kostrukcijama da se “Ana Lalić protivi izgradnji srpkih crkava”, i da se Dinko Gruhonjić “poistovjećuje sa jasenovačkim zločincem Dinkom Šakićem”, poslanik Jovanov direktno ugrožava ne samo njihovu bezbjednost, već i živote njih i članova njihovih porodica. Svakim svojim besprizornim nastupom Jovanov zlonamjerno i svjesno huška građane Srbije protiv novinara koji su već na meti najjezivijih prijetnji na svakodnevnom nivou. Nakon svakog novog istupa predstavnika vlasti, prijetnje se multiplikuju i postaju sve zlosutnije, a bezbjednost Lalićeve i Gruhonjića dodatno ugrožena”.

NDNV podsjeća da je poslanik Jovanov cijelu svoju političku karijeru i izgradio na šovinističkim ispadima i ostrašćenoj mržnji, ne samo prema političkim neistomišljenicima i novinarima, već i prema pripadnicima nacionalnih manjina.

Prije tačno deset godina, tada sa funkcije predsjednika Pokrajinskog odbora DSS, Jovanov je najavio formiranje “jezičkih brigada” kojima će utvrditi “u koliko naseljenih mjesta, posebno na sjeveru Bačke, građani mađarske nacionalnosti ne govore srpskim jezikom”.

Ovu sramnu ideju poslanik Jovanov tada nije uspio da realizuje, između ostalog, i zbog toga što su upravo novinari štitili javni interes braneći prava pripadnika svih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nažalost, danas, kada su novinari došli na red, poslanika Jovanova očigledno nema ko da zaustavi, ni u javnosti niti u institucijama.

Zastrašujuće je da se sa najviših političkih pozicija podstiče javni linč na novinare, jer to zapravo predstavlja nametanje “zakona rulje” i poziv na rušenje pravnog sistema.

U uređenom sistemu slobode i prava građana štite institucije koje građani finasiraju. U sistemu koji se ne zasniva na vladavini prava već na “zakonu jačega”, svi su ugroženi.

NDNV poziva institucije da hitno reaguju i zaustave uspostavljanje anarhije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR