15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sin Milorada Dodika dobio hrvatsko državljanstvo

Izvor: Screenshot

Region

Comments 5

Sin Milorada Dodika dobio hrvatsko državljanstvo

Izvor: Agencije

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić otkrio je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske.

“A sad ću vam reći vrhunac. Evo, vašim gledateljima, rekao sam, skidamo rukavice. Prije 15-ak dana je državljanstvo dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova, znate ko? Igor Dodik. Sin od Milorada Dodika. Ovo vam nisam ni rekao u pripremi emisije da ću reći. Kada je to dobio? Prije nekih 13-14 dana”, rekao je Kajkić u podkastu Velebit, piše Oslobođenje.ba.

Izrazio je čuđenje uzevši u obzir da sa za sticanje državljanstva RH moraju ispuniti određeni uslovi, a mora se i – izjasniti kao Hrvat. “Znači, državljanstvo se može steći pri rođenju ili porijeklom. Da prevedem. Morate biti u rođeni u Hrvatskoj, živjeti određen broj godina, morate biti Hrvat, katolik itd. To su u načelu uslovi koji vam daju osnovu da dobijete hrvatsko državljanstvo. A možda je Milorad Dodik otkrio da je Hrvat? On nije Hrvat. Jest porijeklom, samo on to neće nikad priznati. On se deklariše kao pravoslavac i Srbin”, dodao je.

Situacija je dodatno komplikovana  time što se Igor Dodik nalazi na crnoj listi US State Departmenta, zajedno s određenim članovima svoje uže porodice te nije jasno kako je takva osoba mogla dobiti državljanstvo RH.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

@ANTE , zar HR general Cermak nije dovoljno mocan da to ucini za Dodikovok sina, s obzirom da su on i Dodik "poslovni" partneri?

DON QUIJOTE

@ANTE ...ne radi se o dezinformaciji. Zna se da samo predsjednik države može dati državljanstvo VIP osobama što je za Milanovića svakako Dodik koji godinama ruši BiH zajedno sa Čovićem uz podršku RH.Postoji mnogo dokumenata o tome a činjenice govore za sebe.

ANTE

Radi se o dezinformaciji po MUP RH; Vjerojatno se radi o akciji BIA-e u korist DP-a i Mosta a kontra Plenkija i HDZ-a - jer se "slični sličnima raduju"!