14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: BiH je nemogući eksperiment

Region

Comments 2

Dodik: BiH je nemogući eksperiment

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik srpskog entiteta u BiH Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za grčku nacionalnu televiziju ERT da će onaj ko želi dugoročnu stabilizaciju na Balkanu, podržati proces mirnog raspada Bosne i Hercegovine, prenio je RTRS.

“Oni kojima je do dugoročnih stabilizacija prilika na ovim prostorima, podržaće proces mirnog raspada BiH. I obrnuto, oni koji su za dugoročnu destabilizaciju, oni podržavaju nemogući eksperiment koji se zove BiH“, rekao je Dodik.

On je naveo i da cjelokupna priprema rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama već negativno utiče na stanje u BiH i sigurno nije usmjerena ka povećavanju stepena povjerenja među narodima, nego ka njihovoj još većoj podjeli.

“Muslimanska strana u BiH je pokrenula ovu inicijativu bez saglasnosti drugih organa u BiH, što je rušenje svih okvira. Pojavljivanje Njemačke mi vidimo kao način da ona opere svoju istoriju, koja je genocidna, a što se tiče događaja u Srebrenici, ne postoji konsenzus da je bio genocid, to je usmjereno na potrebe Amerikanaca da operu svoje bombardovanje“, kazao je Dodik.

Kaže i da će to samo dodatno „poljuljati“ odnose u BiH, te da ne vidi način da kao takva, ona nastavi sa svojim funkcionisanjem.

“Pozivam sve naše prijatelje, pa i Grčku, da ne upadnu u zamku jednog špekulativnog procesa, koji je sponzoriše Njemačka i zapadne zemlje. Srbi nijesu napravili genocid i ne prihvataju takve odluke“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nemoguće je živjeti život pomirenja ili suživota, a da vas stalno optužuju za razne događaje, kao što je ovaj u Srebrenici.

“Mi smo se u BiH podijelili, ona je podijeljeno društvo. BiH nikad nije pokazala sposobnost da sama živi. Naše je da obezbijedimo našu autonomiju, po pitanju samostalnosti Srpske, koju treba da izgradimo. Događaj u UN će samo dodatno homogenizovati naš narod po tom pitanju“, zaključio je Dodik.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

dobar

Mislim da je vrijeme za zatvor. Razloga je puno.

Bajo

Nemoguce je napraviti drzavu na - genocidu.