23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milanović: Plenković je gotov na izborima

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Milanović: Plenković je gotov na izborima

Izvor: FoNet

Autor: Antena M

  • Viber

- Bude li pameti i razuma onih koji idu na izbore – Plenković je gotov, rekao je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i najavio da će nakon izbora okupiti sve koji se međusobno razlikuju, ali kojima je zajedničko da nijesu zaprljani vlašću i koji će na kraju „biti vlast“, javlja agencija Hina.

Milanović je danas u Bjelskom, nakon što je na Kleku učestvovao na obilježavanju 150. godišnjice organizovanog planinarstva u Hrvatskoj, rekao da je jutros na Fejsbuku pozvao „sve hrvatske ljude“ da izađu na izbore 17. aprila „u što većem broju“ i da se „otarase Plenkovića i njegovog kartela“.

„To je možda u početku bilo nejasno, ali sada je potpuno jasno. Niti ko odgovara za to, svako se štiti, nestaju milioni eura koji se izvlače iz firmi u kojima država ima neki udio tako da Plenković na ovaj jedan nasilan način više neće voditi Hrvatsku“, poručio je Milanović.

On je rekao kako namjerava da okupi one koji se međusobno razlikuju, „stranke koje se međusobno razlikuju, ali imaju jedno zajedničko – ono što HDZ nema – a to je da nijesu zaprljane vlašću, da nijesu pljačkali, da nijesu ponižavali hrvatske ljude, da nijesu od njih pravili budale i glupače“.

„Četiri godine sam pružao prvo fini otpor, onda grubi otpor, onda brutalni otpor i biće još grublji. I na kraju ćemo biti vlast i – ako bude imalo pameti i razuma, kod onih koji idu na izbore – Plenković je gotov“, poručio je predsjednik Hrvatske.

Milanović je ranije, najavljujući kandidaturu na izborima sa pozicije predsjednika države, što mu je osporio Ustavni sud Hrvatske, rekao da će biti budući premijer.

Plenković je ocijenio da su postupci predsjednika države Zorana Milanovića i opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) „pokušaj mini državnog udara“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR