19 °

max 23 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kosovski MUP: Srpske vlasti privele zamjenika direktora i još devet pripadnika Kosovske policije

Izvor: N1

Region

Comments 0

Kosovski MUP: Srpske vlasti privele zamjenika direktora i još devet pripadnika Kosovske policije

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

 Zamjenik direktora policije Kosova srpske nacionalnosti, Dejan Janković, uhapšen je od strane srpskih vlasti, napisao je na društvenoj mreži X Jeton Zulfaj (Zuljfaj), savjetnik premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin Kurti).

Na osnovu informacija iz bezbjednosnih institucija Kosova, Janković je priveden na graničnom prelazu sa Srbijom, Jarinje, na sjeveru Kosova i odveden je na razgovor.

Pored zamjenika generalnog direktora Kosovske policije, danas su srpske vlasti zadržale još devetoro pripadnika ove policije, Srbe i Albance i to na više prelaza u Srbiji, saopštio je kosovski MUP.

 Od sada već, kako tvrde, desetoro zadržanih – pet je pušteno.

„Nadležne institucije su u procesu davanja tačnih informacija za rasvjetljavanje situacije, ali od onoga što imamo do sada, na graničnim prelazima Merdare, Jarinje, Bela Zemlja i na granici između Srbije i Hrvatske – privedeno je deset pripadnika Kosovske policije (Albanci i Srbi). Njih pet je pušteno, dok se ostalih pet još uvek nalazi na zadržavanju“, navode iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi KoSSev.

 Među onima koje još uvek drže srpske vlasti, navode, je i zamenik generalnog direktora KP, Dejan Janković i on se nalazi u Raški. Sa njim, tvrde iz kosovskog MUP-a, razgovaraju različiti državni akteri Srbije.

„Jutros je bez obrazloženja priveden Dejan Janković, zamjenik direktora Kosovske policije iz redova srpske zajednice. Prema saznanjima kojima raspolažemo, zamjenik direktora Janković je upućen u Rašku i znajući za ovu ponovljenu praksu Srbije prema građanima i policijskim službenicima, sa njim razgovaraju različiti državni akteri Srbije“, tvrde.

Kažu da pomno prate informacije koje dobijaju u vezi sa ovim zadržavanjim i privođenjima, te da ih dijele sa međunarodnim partnerima.

Apelovali su potom na srpske vlasti da, kako su istakli, hitno puste na slobodu sve koje su danas priveli.

„Privedeni su bez ikakvog opravdanja i u znak osvete Republici Kosovo“, navode u objavi i traže od međunarodnog faktora da najoštrije osudi „ovakvo ponašanje Srbije prema građanima Republike Kosovo“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR