24 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

24° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

16° / 10°

Utorak

07.05.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plenković: HDZ treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Plenković: HDZ treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima

Izvor: AJB, N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković poručio je da je HDZ treći put uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima te da od sjutra kreće formiranje parlamentarne većine nakon što su objavljeni privremeni izborni rezultati po kojima HDZ osvaja 60 mandata.

Plenković se na kraju izborne večeri u ranim jutarnjim satima u četvrtak zahvalio svim biračima i sugrađanima koji su učestvovali na ovim izborima za Hrvatski sabor.

“Od sjutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu”, rekao je u izbornom štabu HDZ-a.

Najavio je nastavak sprovođenja dosadašnjih politika.

"Kampanju smo morali voditi u kontekstu kršenja od strane Milanovića i onih koji ih podržavaju. Zabrinjava da oni i dalje govore o vladi nacionalnog spasa koja nas valjda treba spasiti od Šengena, LNG-a i drugih postignuća. Ta velika razlika između nas i drugih stranaka, pogotovo onih koji su i večeras artikulisali svojevrsni govor mržnje prema HDZ-u. Pozivam sve stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju takvu isključivost kao ove koje smo porazili, a koji se nisu makli nego za jedan mandat, mislim na SDP koji je uz svu prolivenu žuč osvojio samo jedan mandat više", rekao je.

Zahvalio je i svim partnerima.

"Posebno hvala svim članovima i članicama HDZ-a, našim volonterima, svima koji su svojim trudom podržali ovaj put i čestitke svima koji su izabrani u Sabor."

"Mi ćemo voditi računa o interesima Hrvatske, a hrvatska eknomija ima jedan ključni interes - garantovanje stabilnosti, formiranje nove većine što prije i nove vlade", dodao je Plenković.

"Zahvaljujući svima koji su pridonijeli ovoj velikoj pobjedi želim zahvaliti, predlažem da se sada malo i zabavimo jer vrijeme je pobjede i slavlja", kazao je Plenković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR