12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bild: Plenković jedan od kandidata za šefa Evropske komisije

Izvor: epa efe

Region

Comments 0

Bild: Plenković jedan od kandidata za šefa Evropske komisije

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Prema pisanju njemačkog lista Bild, aktuelna predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen polako gubi podršku u redovima evropskih „pučista“, a već su se počeli da se spominju alternativni kandidati koje je EPP mogao predložiti za budućeg šefa Komisije.
 
U poslednje vrijeme, piše Bild, iskristalisale su se dvije alternative za fon der Lajen na čelu Komisije – hrvatski premijer Andrej Plenković, te grčki premijer Kirijakos Micotakis.

“I Plenković i Micotakis navodno su već izrazili interes za ponudu da budu kandidati za nasljednika Ursule fron der Lajen. Šuška se kao kandidatkinji i o predsjednici parlamenta Roberti Metsoli sa Malte koja nema iskustva u izvšnoj vlasti, ali ima puno samopouzdanja i ambicije, kako se pokazalo na nominacijskom kongresu EPP-a u Bukureštu početkom marta, većeg talenta za govore nego fon der Lajen”, piše Bild, prenosi N1 Zagreb.

U tekstu se spominje kako se Ursuli fon der Lajen zamjerilo što je svog stranačkog prijatelja iz CDU-a Markusa Piepera htjela unaprijediti na visoko plaćeno mjesto predstavnika malih i srednjih poduzeća u EU. Nakon svega pitanje je može li fon der Lajen dobiti podršku u Evropskom parlamentu. Zeleni su razočarani nedavno razvodnjenim “Zelenim dogovorom”, liberali ih vide kao uzrok broj jedan birokratije, EU socijalisti su djelimično ljuti jer je fon der Lajen tako jasno podržala stav Izraela u sukobu s Hamasom.

“Iskreno, šanse su joj s**nje…”, izjavio je neimenovani zastupnik iz redova CDU-a za Bild. Čak i kad bi većina u EP-u za izglasavanje kandidata došla nadohvat ruke, ostaje pitanje po koju političku cijenu, kazao je isti izvor za Bild.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR