31 °

max 31 ° / min 19 °

Ponedjeljak

17.06.

31° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

33° / 21°

Četvrtak

20.06.

34° / 23°

Petak

21.06.

34° / 24°

Subota

22.06.

34° / 24°

Nedjelja

23.06.

31° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Srbije pozvala skupštinu NATO da Kosovu ne dodijeli status pridruženog člana

Izvor: Wikipedia

Region

Comments 1

Delegacija Srbije pozvala skupštinu NATO da Kosovu ne dodijeli status pridruženog člana

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Skupštine Srbije koja je učestvovala na proljećnom zasijedanju Parlamentarne skupštine (PS) NATO u Sofiji, uručila je pismo u kojem pozivaju PS da se Skupštini Kosova ne dodijeli status pridruženog člana.

Delegacija se susrela sa šefom američke delegacije u PS NATO Majklom Tarnerom, kojem je uručeno pismo predsjednice Skupštine Srbije (Ane Brnabić), u kome se pozivaju članice Parlamentarne skupštine NATO da ne usvoje odluku o dodjeljivanju pridruženog statusa Skupštini Kosova, saopštila je danas Informativna služba Skupštine Srbije.

Takav status bi predstavljao nagradu za ponašanje Prištine, koja čini sve što je u njenoj moći da opstruiše dijalog i da ne ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, navedeno je u saopštenju.

Kako piše u saopštenju, v.d. šefa delegacije poslanik Nataša Jovanović je na zasijedanju PS NATO podsjetila na kompleksnost razmatranja situacije na Kosovu budući da je riječ o jednostranoj secesiji dijela teritorije međunarodno priznate države. Dešavanja na Kosovu i Metohiji (KiM) jesu politički, pravni i teritorijalni problem koji se mora rješavati dogovorom, kazala je Jovanović.

Istovremeno, prištinska strana, kako je ocijenila, odbija da sprovede sve postignute dogovore i nastavlja da preduzima jednostrane protivpravne mjere i nakon više od 11 godina nije formirala ZSO i nije ispunila druge preuzete obaveze.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Baza

Opet se Srbija mijesa u unutrasnja i spoljasnja politicko-Vojna pitanja susednih drzava jucer u Bosni a danas u Kosovu i CG.Kosovo nikada nije pripadalo Srbiji.Kosovo je kao Autonomija pripadalo Jugoslaviji i nikom drugom tako i Vojvodina.Vojvodina je odlucila da se pripoji Srbiji pri osamostaljenju