31 °

max 31 ° / min 19 °

Ponedjeljak

17.06.

31° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

33° / 21°

Četvrtak

20.06.

34° / 23°

Petak

21.06.

34° / 24°

Subota

22.06.

34° / 24°

Nedjelja

23.06.

31° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BiH pravosuđe "miriše" na Rusiju

Izvor: Screenshot (HRT)

Region

Comments 0

BiH pravosuđe "miriše" na Rusiju

Izvor: Patria

  • Viber

Piše: A. Čorbo-Zećo

“Mostar je bio žrtva međunarodnih tortura, priglupih nametanja rashodovanih političara iz Austrije, Njemačke, Slovenije, koji su izmišljali razne zakone koji su išli na štetu Hrvata”.

“I misao visokog predstavnika jača je od Ustava BiH. OHR je nametnuo 589 raznih izmjena zakona, od kojih je više od 300 išlo na štetu Hrvata”.

Zvuči kao Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a kojem se trenutno sudi zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika, ali dvije izjave gore navedene u kojima se grubo vrijeđaju visoki predstavnici nije izrekao Dodik, već Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke iz BiH.

Raguž, zbog čije će prijave za raspirivanje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti u Državnu agenciju za istrage i zaštitu morati ići i davati izjave Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari i Reuf Bajrović, analitičar.

Tužilaštvo BiH koje postupa po prijavi Raguža iz 2022. godine ne radi po službenoj dužnosti. Odavno su izgubili kompas, pa iz ladica vade predmete koji su ili politički podobni, ili su lakše rješivi, pa da povećaju sebi normu.

Da nije tako, prije Izetbegovića, Suljagića i Bajrovića izjavu bi trebao dati prvo Raguž, koji je do sada nebrojeno puta trovao javni prostor na način da je veličao i ratne zločince!

Tako je gostujući na HRT-u kazao da je “Slobodan Praljak heroj, a Haški sud politički sud”.

“Kažu napiši par redaka o Herceg Bosni..O kojoj Herceg Bosni pisati, kad je moja Herceg Bosna umrla s Generalom Praljkom, a ono što je ostalo od nje danas zaboravljeno čami u zatvoru”, napisaće pak Raguž u autorskom tekstu za jedan hercegovački medij.

I ako je neko pomislio da se u ovom tekstu Raguž kaje zbog zločina i svog zla koje je nastalo pod plaštom borbe za tzv. Herceg Bosnu, a što je u Hagu presuđeno kao udruženi zločinački poduhvat , nije tako. On zaključuje da će se boriti za istinu, iako veće istine od haške presude nema. Ali imaju ustaška nadanja da će tzv. Herceg Bosna opet biti živa!

“Branit ćemo istinu i obranit ćemo je, unatoč svemu i svima. I izborit ćemo se opet. Bit će opet...zora, bit će dana. Tek kad bude opet, o njoj ću pisati, stoji u saopštenju Hrvatske republikanske stranke koje potpisuje predsjednik stranke Slaven Raguž.

Nije zora prosvjetljenje, već tamno zamračenje uma. Raguž se služi ustaškom koračnicom „Evo zore, evo dana“, koju Raguž ipak smatra jednom od najljepših pjesama o Herceg Bosni, i to koristi da suštinski kaže šta misli. On duboko žali što Herceg Bosna, onakva krvava kakva je zamišljena, nije ostvarena.

A, zapravo slavi ubijanje Bošnjaka. Danas je on kredibilan osnov da se drugi privode u SIPA-u i saslušavaju samo zato što su kazali da će se braniti ukoliko budu napadnuti!?

To bi morao biti osnovi postulat svake jake države, na kraju ne naoružava se BiH histerično, već njeni susjedi Hrvatska i Srbija, koje su već presuđene za agresiju, ali kako vidimo te presude za Slavena Raguža nisu prihvatljive.

On otvoreno govori da će se ‘boriti za prava Hrvata, a tek onda za čovjeka’, što miriše na fašizam i to debelo ukazuje da ideje o podjeli BiH nisu umrle.

Na izdisaju je, čini se, samo pravosuđe Bosne i Hercegovine koje na čelu sa Milankom Kajganićem, Halilom Lagumdžijom i inim pravno upitnim ‘stručnjacima’, Bosnu i Hercegovinu uvode u društvo nalik onom u Rusiji!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR