24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radar objavio snimak: Kako tajna služba u Srbiji prati aktiviste opozicije

Izvor: Radar

Region

Comments 0

Radar objavio snimak: Kako tajna služba u Srbiji prati aktiviste opozicije

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Nedjeljnik Radar objavio je snimak na kom se vidi kako pripadnici tajne službe u Srbiji prate i snimaju Predraga Voštinića, opozicionog aktivistu iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

Na snimku koji je ekskluzivno objavio Radar, lica koja sjede za stolom su zamagljena radi očuvanja njihove privatnosti, kao i lice ženske osobe, pripadnice tajne službe, koja sjedi za drugim stolom sa kolegom.

Voštinić za Radar navodi da se nekoliko dana prije decembarskih izbora sreo i sa predstavnicima britanske misije koja je došla da posmatra izbore u Srbiji.

„U praznoj kafani bilo je baš upadljivo kako nas iz laptop torbe snima jedan par, a i ja sam snimio njih. Nekoliko dana nakon toga tadašnji i sadašnji gradonačelnik Kraljeva izlazi sa saopštenjem i optužbama o stranim plaćenicima, antidržavnom djelovanju… Neposredno prije izbora dijele letke sa fotografijama sa tog i našeg susreta sa Draganom Đilasom iz 2018, a uz fotografije i tekst koji je bio za tužbu, ali niko nije potpisao te letke“, ističe Voštinić.

Dodaje i kako se sličan sadržaj pojavio i na mrežama lokalnog SNS-a.

„Advokati su nam rekli da je i za to vrlo teško tužiti, jer centrala može da odbije odgovornost za djelovanje lokalnog odbora. Na lokalnim televizijama gradonačelnik nas je optuživao za svašta i ko je sve to vidio mogao je da pomisli da smo neprijatelji. S druge strane, Lokalni front osam punih godina nije imao ni minut ni na jednoj od lokalnih televizija“, podsjeća Voštinić.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR