22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antifašisti Novog Sada: Da li se Grad sa zlikovcima ruga ljudima pobijenim u Srebrenici

Izvor: screenshot

Region

Comments 2

Antifašisti Novog Sada: Da li se Grad sa zlikovcima ruga ljudima pobijenim u Srebrenici

Izvor: Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Antifašistički front 23. oktobar zatražio je od čelnika Novog Sada da se jasno odrede po pitanju učešća u organizaciji fašističkog skupa koji grupa Srpski soko organizuje 11. jula na Trgu slobode na Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

„Opskurna grupa Srpski soko (SS) organizuje sramni fašistički skup kako bi se zlikovci rugali ljudima pobijenim u Srebrenici 1995, i to na dan sjećanja na ovaj genocid. Na pozivu na skup nalazi se zvanični grb, simbol administracije grada Novog Sada“, saopštio je AF 23. oktobar.

AF 23. oktobar u upitu zvaničnim institucijama grada Novog Sada, sekretarijatima i gradonačelniku, traži da se jasno odrede, potvrde ili poreknu svoje učešće u organizaciji tog skupa.

„Godinama nas gnjave terminologijom i semantikom u vezi sa ovom najvećom sramotom Srbije i srpskog naroda, pa nas zanima da li su vršioci gradske vlasti toliko pokvareni da dozvole da se u ime i pod simbolima grada-heroja fašistički pokolj u Srebrenici naziva oslobođenjem? Da li će dozvoliti veličanje zločina i zločinaca u centru Novog Sada? Mi nećemo!“, piše u saopštenju za javnost.

U odgovoru koji su tim povodom dobili od gradske vlasti navodi se da da nije data saglasnost za upotrebu Grada Novog Sada, niti je Grad finansijski podržao održavanje skupa.

Gradske vlasti u odgovoru su navele da je reč o plakatima kojima se najavljuje „godišnjica oslobađanja Grada Srebrenice“.

Plakati kojima se poziva na obiljeležavanje “godišnjice oslobođenja grada Srebrenice” na centralnom gradskom Trgu slobode ,osvanuli su 7. jula u Novom Sadu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Lada

Nadam se da većina Novosađana ne odobrava tu monstruoznost i da će se javno pobuniti. Ako ne reagiraju , to je potpuni mrak. Nadam se da će Novi Sad sačuvati svoj gradski i ljudski obraz.