22 °

max 22 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

22° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šešelj: Episkop Atanasije Rakita je oženjen i ima dvoje djece

Region

Tag Video
Comments 1

Šešelj: Episkop Atanasije Rakita je oženjen i ima dvoje djece

Autor: Antena M

  • Viber

Oni koji su se zatekli u blizini manastira Mileševa u vrijeme večernje službe prošlog ponedjeljka nisu mogli da vjeruju svojim očima-novoustoličeni episkop mileševski Atanasije i bivši vladika Filaret potukli su se i čupali za kose i brade.

Povodom tog događaja oglasio se i Vojislav Šešelj.

Kako je izjavio za TV Happy, javna je tajna u crkvenim krugovima da Episkop Atanasije ima porodicu, samo se čekao trenutak kada će to izaći u javnost. To je, kako je dodao, suprotno svim crkvenim propisima i sramota za SPC.

„Episkop Atanasije je došao u manastir Dubnicu u veoma alkoholisanom stanju. Narodnim jezikom rečeno 'pijan' i maltene napao sa vrata vladiku Filareta da on mora da ide iz njegove eparhije, da ne može tu da ostane, da je ukrao eparhijske pare. Na to mu je vladika Filaret odgovorio da je svaki dinar koji je stekao uložio u crkve i manastire i da se sve može provjeriti, i da se sve može vidjeti, i da on nema ženu i djecu kao Atanasije Rakita, pa da ima koga da izdržava eparhijskim parama. Na to je Atanasije Rakita ''poludio'', počeo da mu čupa bradu... Filaret se nije branio, digao je samo ruke, onda je krenuo prema svojoj keliji i Rakita je za njim potrčao i opet ga čupao za bradu. Inače, Atanasije Rakita, protivno svim crkvenim propisima, ima ženu Aleksandru Jurišić i s njom dvoje djece. Ona je bila na platnom spisku eparhije bihaćko-petrovačke kad je on tamo bio arhijerej, a njen rođeni brat je Zoran Jurišić, računopolagač eparhije mileševske, a ranije je bio i u bihaćko-petrovačkoj zajedno sa Rakitom'' kazao je Šešelj.

Kompletnu izjavu pogledajte u videu ispod.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ivica

Prije smo imali JNA drzavu u drzavi a sada SRbsku Crkvu.Pihh