23 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

23° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bjelica: Smjenom Vojvodić svi smo gubitnici, trebalo na vrijeme razgovarati

Živa istina

Comments 10

Bjelica: Smjenom Vojvodić svi smo gubitnici, trebalo na vrijeme razgovarati

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber
Pratite "Živu istinu" od 14 h.

Gost u Živoj istini ove nedjelje je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica.

Bjelica je odgovarajući na pitanje o smjeni rektorke Radmile Vojvodić kazao da se ne osjeća kao pobjednik. Kaže da su svi gubitnici i da je trebalo na vrijeme o svemu razgovarati jer je na ovaj način akademska zajednica poslala lošu poruku. 

"To nije trebalo da se dogodi. Trebalo je da se spriječi ranije. Međutim, svakoj isključivosti mora doći kraj. Upravo Upravni odbor i postoji na Univerzitetu Crne Gore da bi se mogla spriječiti neograničena moć bilo kojeg pojedinca"- kaže Bjelica. 

Bjelica kaže da Vojvodić nije poštovala odluke Upravnog odbora, prijedloge Studentskog parlamenta, zahtjeve osnivača. Dodaje da Upravni odbor Univerziteta na čijem je čelu nije bio u obavezi da čeka sjednicu Senata na kojoj su članovi trebalo da se izjasne o smjeni rektorke.

"Senat se izjasnio samim tim što nije održan, jer su članovi Senata pozvani da daju podršku rektoru Univerziteta. Oni se nijesu odazvali. Ne znam ja zašto neko nije došao. Možda neko ne želi da prisustvuje tom rijalitiju. Te su sjednice na sve ličile osim na sjednice Senata"- navodi Bjelica.

Bjelica kaže da se moraju poštovati pravila i da svako tijelo ima svoje nadležnosti. Odgovarajući na pitanje gdje bi studenti VMŠ imali bolje uslove predavanja u Podgorici ili Beranama, Bjelica kaže:

"Smatram da je kvalitetnije vršiti nastavu u KC nego u Opštoj bolnici u Beranama. To je nesporno. Predmeti koji se uče na prvoj godini, odnosno koje uče brucoši Medicinskog fakulteta, je dovoljno većinski da se oni obavljaju u Beranama. Oni kad budu studenti druge godine, i naredne generacije, oni se neće upisivati tamo po tome kako sad stoji, ukoliko Vlada ne promijeni odluku sa sjedištem. Za ovu generaciju je traženo kompromisno rješenje"- kaže Bjelica.

Živu istinu možete pratiti danas od 14 sati na Anteni M i televiziji Prva.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

darko1

Profesor Bjelica je dokazao da je mudar i hrabar,autoritativan i veliki intelektualac što za svako poštovanje.

rasko

@Milance Toliko licno da si ti on

Bane

Voditelj emisije je, s punim osnovom, udario šamar svima nama na UCG, prvo pokazavši šta mi imamo na čelu UO, a onda i jasno opisavši kakvi smo. A ovakvi ne valjamo Crnoj Gori. Možda samo Bjelica valja Vladi, a to je, onda, kompletna katastrofa.