Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Organizatori protesta: Da sve protekne mirno, radikalizacija bi vodila do radikalnih posljedica

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Organizatori protesta: Da sve protekne mirno, radikalizacija bi vodila do radikalnih posljedica

Peti protest građanskog pokreta "Odupri se - 97.000" biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Organizatori, kako su naveli u saopštenju, pozivaju "sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti."

Ovaj protest, kao i svi do sada, kako su istakli organizatori, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

"Zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica", poručuju iz građanskog pokreta "Odupri se - 97.000"

Svi zajedno, kako su nadalje naveli, dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. "Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom", piše u saopštenju.

Protestna šetnja će nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti. Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana.

"Sa Trga nezavisnih građana poručimo im: Otpor neće stati!", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Katunjanin,

U pamet se dobro jurisnici (na Crnu Goru )prikociti treba kad sa vozi dje se lako moze skliznut u provaliju ,a posle nema kajanja

Samo,

Napred samo do SLOBODE NARODU nema stajanja ni popustanja.

Mina,

Otpor nece stati je li?Ni nas prema vama Dzemale,Milacicu,Demire,Omere,Pipune i ostale lubenice i paprike.Na izbore,pa da megdan podijelimo.

Ostavi komentar

0/300