15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Korisnici Total TV i Telemach-a neće moći da gledaju program RTS-a

Društvo

Comments 2

Korisnici Total TV i Telemach-a neće moći da gledaju program RTS-a

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Gledaoci u Crnoj Gori koji prate programe preko Total TV platforme i preko kablovskog operatora Telemach od danas neće moći da gledaju programe Radio televizije Srbije, saopštio je Telemah.

"United Grupa, u okviru koje posluje i Telemach, nije prihvatila visoke cijene koje je za korisnike u Crnoj Gori namijenio Telekom Srbija, a koji ima pravo da preprodaje program RTS-a zemljama u regionu.

Telekom Srbija stavio je tako zabranu na emitovanje programa RTS-a ukoliko operatori za svakog korisnika u Crnoj Gori ne plate iznos od 1 odnosno 1,2 eura mjesečno, što je čak 10 puta više nego za korisnike u Hrvatskoj i Sloveniji i 5 puta više nego za gledaoce RTS-a u BiH. To je ujedno i 20 puta viša cijena od cijena svih ostalih javnih servisa. Nejasan je razlog zašto je baš gledaocima u Crnoj Gori ponuđena najviša cijena u regionu za programe RTS-a", saopštio je Telemach.

"Čudi nas i što Telekom Srbije poredi RTS, srpski javni servis za koji su platili građani Srbije i čiji je sadržaj prirodno namijenjen prvenstveno građanima Srbije, sa kanalom Nova M koji je domaći komercijalni kanal sa nacionalnom frekvencijom i prvenstveno namijenjen građanima Crne Gore. Moramo da naglasimo da su emisije RTS-a vrlo često skremblovane u Crnoj Gori i gledaoci umjesto programa gledaju u zatamljen ekran", navedeno je u saopštenju.

Iz Telemacha su naveli da su, želeći da gledaocima omoguće najbolji program u Crnoj Gori, obezbijedili distribuciju kanala Nova M, "za koji smatramo da ima neuporedivo važniji sadržaj za gledaoce u našoj zemlji".

Nova M od prošle godine posluje u okviru United Grupe.

"Osim što je Nova M otkupila prava za Evroligu u kojoj smo mogli da gledamo i našu Budućnost, Nova M ima i prava na prenos svih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u kojima nastupa i fudbalska reprezentacije Crne Gore, kao i prava na prenose svih utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore u okviru Lige nacija i prava prenosa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Od aprila će građani u Crnoj Gori moći na televizji Nova M da gledaju i najbolji regionalni zabavni šou „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, a za ljubitelje programa iz Srbije, na kanalu Nova S (nekadašnji TOP kanal) naći će se najbolji informativni program iz ove zemlje i najnovije serije i filmovi koji su već osvojili publiku u Srbiji", zaključeno je u saopštenju Telamacha.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

maki

nebitno je ima li rts il nema, nego sto je telwmach najveca prevara,u sto sam se sam uvjerio, sve su me slagali i podvalili, a agencija za telekomunikacije ? ne kontam im svrhu? da primaju plate nezaradjene? nema koristi od njih, jer su u kombinaciji izgleda

Podgoricanin

Tako bi svaka stanica trebala da im da iste uslove ko sto trazi njihova nova-m za sebe.