8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad stvara bolje uslove za odmor i rekreaciju Podgoričana

Društvo

Comments 0

Glavni grad stvara bolje uslove za odmor i rekreaciju Podgoričana

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Nadležne službe i preduzeća Glavnog grada i prijatelji grada u prethodnom periodu vrijedno su radili na uljepšavanju i poboljšanju uslova za odmor i rekreaciju na brdu Gorica, koje je jedno od najposjećenijih mjesta u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Radnici gradskog preduzeća Zelenilo doo ugradili su 15 novih klupa od spomenika Partizanu-borcu do vrha brda, na mjestima gdje je procijenjeno da ova vrsta parkovskog mobilijara nedostaje. Radi se o donaciji kompanije Ledo, dok je troškove ugradnje snosilo gradsko Zelenilo.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge je radilo na zamjeni dotrajalih i nefunkcionalnih svjetiljki i sijalica novim svjetiljkama kandelberskog tipa.

Podsjećamo da je i gradsko preduzeće Putevi završilo asfaltiranje postojeće saobraćajnice i izradu biciklističke staze u Ulici Božidara Vukovića u dužini od 450m, kao i 10 parking mjesta ispred kapije na ulazu u park šumu Gorica sa zagoričke strane, u blizini Avanturističkog parka. Radovi su izvođeni u dijelu mašinskog rezanja, iskopa, ugradnje tamponskog i asfaltnog sloja, kao i obilježavanje horizontalne signalizacije na pomenutoj saobraćajnici, parking prostoru i biciklističkoj stazi. Preostali dio radova koji se odnosi na obilježavanje oznake „biciklo“ i asfaltiranje dva priključka biće izvedeni nakon stabilizacije vremenskih uslova. Vrijednost investicije iznosi 30.000,00eura, a Glavni grad je investiciju realizovao uz podršku kompanije „Explorer“ koja upravlja Avanturističkim parkom na Gorici", navodi se u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, nedavno je otvoren i Mediteranski vrt u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode. Oaza predstavlja učionicu na otvorenom, rasadnik mediteranskih vrsta, novi kutak u gradu u kojem svi imaju priliku da se druže, zajedno uče, osmišljavaju nove ideje.

"Uskoro će i gradsko preduzeće Čistoća postaviti posebne korpe za otpatke namijenjene svima onika koji na Gorici šetaju svoje kućne ljubimce.

Dakle, na brdu Gorica naši sugrađani i posjetioci Podgorice mogu pronaći sve što je potrebno za opuštajući izlazak, edukaciju, bašte kafića u prirodi, različit parkovski mobilijar – klupe, sprave za trening, mjesto za odmor ili piknik, istorijske spomenike, pa i avanturistički park", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR