Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Dukljani" čuvaju crnogorske junake od zaborava: Mi nemamo rezervnih država, CG je svetinja

| Postavio/la: Jelena Ćetković

"Dukljani" čuvaju crnogorske junake od zaborava: Mi nemamo rezervnih država, CG je svetinja

Vec treću godinu NVO navijači reprezentacije Crne Gore "Dukljani" polažu vijenac u Medovi u čast poginulih crnogorskih dobrovoljaca, čiji je brod naletio na podvodnu minu 1916. kada su pohrlili da brane sveti kamen na poziv Kralja Nikole.

"Ovoga puta su sa nama bili i naši prijatelji koji vode navijačku organizaciju "Old Boys 1987". kao i braća iz navijačke grupe "Tivat 30+".Naša je dužnost da sačuvamo uspomenu na njih, jer su oni živote položili u plavoj grobnici da bi došli u odbranu svojih ognjišta. Mnogo je proliveno krvi za ovu svetu zemlju i najmanje što možemo jeste da ih čuvamo od zaborava i jednom godište obilježimo polaganjem vijenaca na sva crnogorska stradališta uključujući i ovo", saopštili su Dukljani.

Dukljani poručuju i da "nemamo rezervnih država,  te da je Crna Gora jedna jedina" i nešto što bi trebalo da bude sveto svakom pravom Crnogorcu. 

"Istorija ne pamti da se toliko muških glava žrtvovalo za odbranu tako male zemlje, ali opet u svakom drugom smislu možda i najveće među narodima. Treba da nam je čast što smo potomci junaka kao što su bili naši preci. Svi narodi u našem okruženju i šire ističu i diče se onim što smo mi počeli da zaboravljamo. Vrijeme da se narod crnogorski konačno probudi iz kome u koju je upao već stotinu godina unazad", poručili su Dukljani.

Komentari

Ćuskija,

Hvala Vam što to radite i za nas.Nek je vjecna Crna Gora!

Herceg Novi,

Tako je sestre i braćo, vječna je Crna Gora!

Baba,

Svaka čast! DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Ostavi komentar

0/300