Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dok se čeka izjašnjenje Ministarstva o optužbama: Fatima Mehović reizabrana za direktoricu škole "Dušan Korać"

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Ministarstvo se još nije izjasnilo!

Dok se čeka izjašnjenje Ministarstva o optužbama: Fatima Mehović reizabrana za direktoricu škole "Dušan Korać" Foto: radio Bijelo Polje

Fatima Mehović reizabrana je za direktoricu škole "Dušan Korać" u Bijelom Polju, prenosi portal Vijesti iz Bijelog Polja. 

Kako je navedeno ona je u prethodnom mandatu "sa velikim uspjehom vodila ovu vaspitno - obrazovnu ustanovu, te svojim radom doprinijela da se na veći nivo podigne kvalitet nastave u školi, što se odrazilo i na povećanje dostignutih znanja učenika, a potvrda svega su brojna priznanja osvojena na različitim takmičenjima".

Podsjećamo Antena M je nedavno pisala o optužbama na račun Mehovićeve, koji su uputili kako zaposleni u toj školi, tako i roditelji djece.  

Naime, zamjenik direktora bjelopoljske Osnovne škole "Dušan Korać" Novak Novaković tvrdi da direktorica te obrazovne ustanove Fatima Mehović ne radi po zakonu, da ne poštuje Statut, te da ne reaguje primjereno na vrnjaško nasilje u školi.

Zamjerke na njen rad ima i predstavnica Sindikata zaposlenih u toj ustanovi Branka Mrdak. Takođe, obratila nam se i majka djevojčice koja pohađa tu školu. Direktorica škole Fatima Mehović kazala je tada da ne želi da komentarište te navode i optužbe.

Ministarstva prosvjete pitali smo da li su nakon navoda dobili izjašnjenje škole "Dušan Korać":

"Ministarstvo je dobilo izjašnjenje sa detaljnim obrazloženjima od strane direktorice. Napominjemo da se u ocjeni kvaliteta rada jednog direktora ocjenjuje sveukupno postupanje i konkretni rezultati. Tako ce biti i u ovom slučaju", naveli su kratko u odgovoru. 

Ostavi komentar

0/300