8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joanikije: Crnogorska vlast je gora od okupatora

Društvo

Comments 8

Joanikije: Crnogorska vlast je gora od okupatora

Izvor: Novosti

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Episkop budimljansko-nikšićki SPC Joanikije optužio je vlast u Crnoj Gori da želi da “otme crkvenu imovinu”, dodajući da to nijesu radili ni okupatori.

Besjedeći na Vidovdanskim večerima u Zatonu kod Bijelog Polja, pred crkvom Svetog Jovana Krstitelja i Preteče, Joanikije je, kako prenose Novosti, kazao da “takvu pošast, kakva je danas u Crnoj Gori nismo doživjeli ni od jednog neprijatelja u istoriji, jer nijedan neprijatelj nije oduzimao naše svetinje”.

“Bilo je rušenja svetinja i stradanja, ali nijedna okupatorska vlast nije preknjižila naše svetinje na bilo koju državu, nego su bile i ostale Božji domovi. Ono što je bilo ostaje i niko nije htio sebi da prisvoji. U ovom vremenu imamo taj grdni naum, da ono što je božije, Bogu posvećeno i što je crkveno i sveto, da neka vlast, i to ateistička vlast i partijska pamet, sa svim svojim ograničenjima i fanatizmom hoće da preuzme i da raspolažu kako oni znaju da raspolažu”, poručio je  episkop Joanikije, koji je odgovorio na “brigu vlasti o zaštiti kulturnih dobara u Crnoj Gori”.

 On je kazao da b bilo bolje da vlast narodu  odgovori na pitanje šta je sa pokradenim kulturnim blagom iz cetinjskih muzeja, ko ih je opljačkao i gdje je završilo.

“Nestalo je više od 2.000 kulturnih dobara. Naša vlast ćuti kao zalivena i nije dala odgovor šta je bilo sa tim kulturnim dobrima. Šta je bilo sa tim kulturnim dobrom, ko ih je popljačkao i gdje su završila'', naveo je on.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

macavare

Mićović demantuje sam sebe. Evo kako. Da je ova vlast gora od okupatora, ne bi on mogao ovako slobodno govoriti i nekažnjeno vrijeđati kao ni njegov mentor iz Bara. Okupatorima ne bi smjeli pisnuti.

drug IV 4

ne mlati Jodzo ka Boga te molim. Ako te je tzv . istoricar iz Srbije - Rakovic napalio da ti moras biti predvodnik borbe protiv Crne Gore i to samo agresivno. ne moras ga poslusati. Vjeruj druze Jodžo , taj Rakovic nema pojma o Crnoj Gori a ti nemas pojma sa mozgom, ako ga budes slijedio .

Labud Dabanović

Pope po parlanju ''Crnogorska vlast je gora od okupatora'' ubroji sebe u narod otrcana Srbina.Oni su kudili svoje glavare a umiljato služili turskom okupatoru za nestanak svojeg naroda i države.Crnogorski narod i otrcana srpstva su 2 svijeta-među njma zjapi petovjekovna i duboka i široka provalija