Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Joanikije: Crnogorska vlast je gora od okupatora

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Novosti

Joanikije: Crnogorska vlast je gora od okupatora

Episkop budimljansko-nikšićki SPC Joanikije optužio je vlast u Crnoj Gori da želi da “otme crkvenu imovinu”, dodajući da to nijesu radili ni okupatori.

Besjedeći na Vidovdanskim večerima u Zatonu kod Bijelog Polja, pred crkvom Svetog Jovana Krstitelja i Preteče, Joanikije je, kako prenose Novosti, kazao da “takvu pošast, kakva je danas u Crnoj Gori nismo doživjeli ni od jednog neprijatelja u istoriji, jer nijedan neprijatelj nije oduzimao naše svetinje”.

“Bilo je rušenja svetinja i stradanja, ali nijedna okupatorska vlast nije preknjižila naše svetinje na bilo koju državu, nego su bile i ostale Božji domovi. Ono što je bilo ostaje i niko nije htio sebi da prisvoji. U ovom vremenu imamo taj grdni naum, da ono što je božije, Bogu posvećeno i što je crkveno i sveto, da neka vlast, i to ateistička vlast i partijska pamet, sa svim svojim ograničenjima i fanatizmom hoće da preuzme i da raspolažu kako oni znaju da raspolažu”, poručio je  episkop Joanikije, koji je odgovorio na “brigu vlasti o zaštiti kulturnih dobara u Crnoj Gori”.

 On je kazao da b bilo bolje da vlast narodu  odgovori na pitanje šta je sa pokradenim kulturnim blagom iz cetinjskih muzeja, ko ih je opljačkao i gdje je završilo.

“Nestalo je više od 2.000 kulturnih dobara. Naša vlast ćuti kao zalivena i nije dala odgovor šta je bilo sa tim kulturnim dobrima. Šta je bilo sa tim kulturnim dobrom, ko ih je popljačkao i gdje su završila'', naveo je on.

Komentari

macavare,

Mićović demantuje sam sebe. Evo kako. Da je ova vlast gora od okupatora, ne bi on mogao ovako slobodno govoriti i nekažnjeno vrijeđati kao ni njegov mentor iz Bara. Okupatorima ne bi smjeli pisnuti.

drug IV 4,

ne mlati Jodzo ka Boga te molim. Ako te je tzv . istoricar iz Srbije - Rakovic napalio da ti moras biti predvodnik borbe protiv Crne Gore i to samo agresivno. ne moras ga poslusati. Vjeruj druze Jodžo , taj Rakovic nema pojma o Crnoj Gori a ti nemas pojma sa mozgom, ako ga budes slijedio .

Labud Dabanović,

Pope po parlanju ''Crnogorska vlast je gora od okupatora'' ubroji sebe u narod otrcana Srbina.Oni su kudili svoje glavare a umiljato služili turskom okupatoru za nestanak svojeg naroda i države.Crnogorski narod i otrcana srpstva su 2 svijeta-među njma zjapi petovjekovna i duboka i široka provalija

Misko,

Samo lagano glavno da se krenulo i tu vise nema povratka.E za koju godinu nasi "srbi" ce se vratiti na fabricka podesavanja i ppstati ponovo Crnogorci,zivi bili pa vidjeli!

Misko,

Ovo su zadnji skosi crkve koja nema ama bas nista sa Bogom,vec okupacijom tudje teritorije!

Podgoricanin,

Problem je sto neko u svojoj kuci ne moze biti okupator ! Ovdje je okupator onaj koji je orisbojio nesto sto nije njegovo i sada grcevito se bori da zadrzi ono sto je okupirao . U ustavu Crne Gore iz 1095 pise koja je ovdje Crkva svoja na svome !

mr,

A kojega si to neprijatelja zapamtio, Micovicu! Malo se opušti, bice ti lakše...

Rosso,

Kad svešteno lice vrši političku propagandu s crkvene katedre, osporavajući pritom državu na cijoj teritoriji djeluje, to se zove protivustavno djelovanje, narušavanje sekularnog ustrojstva države. Za to se u normalnim zemljama robija. Mi nismo normalna država jer nam je pravosuđe raspad.

Ostavi komentar

0/300