Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šilju određen ekstradicioni pritvor

| Postavio/la: Milena Aprcović

Šilju određen ekstradicioni pritvor Foto: Privatna arhiva, Fos reporter

Osumnjičenom za teško ubistvo Stefana Šarovića u Đenovićima, Dušanu Šilju, određen je ekstradicioni pritvor.

"D.Š, osumnjičen za teško ubistvo S.Š. u Herceg Novom, lišen je slobode u Republici Srpskoj zahvaljujući kvalitetnoj koordiniranoj saradnji koju je crnogorska policija, u cilju pronalaska i hapšenja ovog lica, ostvarila sa policijom Republike Srpske.

Policijski službenici Republike Srpske su naime, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, a shodno komunikaciji i saradnji koje je Sektor kriminalističke policije Uprave policije Crne Gore ostvario sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u ovom predmetu, 26. juna na teritoriji Bosne i Hercegovine – Republike Srpske lišili slobode D.Š. (21) iz Istočne Ilidže, državljanina Bosne i Hercegovine.

D.Š. se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je, zajedno sa N.I, na štetu S.Š. u Herceg Novom, 06.06.2019. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije. 

Nadležni sud je za D.Š. odredio ekstradicioni pritvor, dodaju iz policije. 

"Slijedi dalja komunikacija nadležnih organa Bosne i Hercegovine i Crne Gore radi izručenja ovog lica našoj državi.

Crnogorska policija je, podsjećamo, rasvijetlila teško ubistvo izvršeno na štetu S.Š. u Herceg Novom u veoma kratkom roku, a za ovo krivično djelo osumnjičeni su D.Š. i N.I", navode iz UP. 

Ostavi komentar

0/300