Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šteta preko milion: Od Vlade 50.000 eura urgentne pomoći za Ulcinj

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Iznos nastale štete million i 245 hiljada eura!

Šteta preko milion: Od Vlade 50.000 eura urgentne pomoći za Ulcinj Foto. RTCG.me

Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke  Marije Vučinović opredijelila 50.000 eura urgentne pomoći, za opštinu Ulcinj, koja je pogođena jakim nevremenom.

Prethodno, Vučinović se danas sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je preksinoć, pogodilo tu opštinu.

Nrekić je tom prilikom kazao da je, prema procjeni nadležnih službi, iznos nastale štete million i 245 hiljada eura.

“Usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi su pretrpjeli oštećenja, ali su u najkarćem roku sanirani. Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela naša opština je milion i 245 hiljada eura” -naglasio je Nrekić.

Vučinović je obećala da će na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku, te moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i predsjednik Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena, kazala je Vučinović.

Vučinović je, nakon sastanka, sa predstavnicima Opštine obišla lokalitete, koji su, pogođeni jakim olujnim vjetrom, pretrpjeli veliku štetu.

Ostavi komentar

0/300