Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Na postdiplomskim studijama ima mjesta za skoro 3,2 hiljade studenata

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina

Na postdiplomskim studijama ima mjesta za skoro 3,2 hiljade studenata Foto: Antena M

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) donio je danas odluku o upisu 2,56 hiljada studenta na postdiplomske specijalističke i 606 studenata na magistarske studije.

Predviđeno je da se 1.343 studenata sa specijalističkih studija finansira iz budžeta, a 1.217 samofinansira.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica saopštio je da je za upis na postdiplomske magistarske studije predviđeno 606 mjesta.

“Visina školarine, po fakultetima, utvrdiće se posebnom odlukom Upravnog odbora UCG, po prijedlogu vijeća fakulteta“, kazao je Bjelica.

Upravni odbor utvrdio je zahtjev za budžetskim sredstvima UCG za narednu godinu, u ukupnom iznosu od 23,6 miliona EUR, na prijedlog rektora Danila Nikolića.

Zahtjev će, kako je saopšteno, biti dostavljen na dalju proceduru ministarstvima prosvjete i finansija.

Upravni odbor odobrio je prijedlog Senata za dopunu licence (sa 25 na 50 mjesta) za upis studenata na postdiplomske specijalističke studije na Građevinskom fakultetu, za studijski program Menadžment u Građevinarstvu.

“Na sjednici je data obaveza Centru za unapređenje kvaliteta na UCG, da ovu odluku podnese na dalju proceduru Ministarstvu prosvjete, u formi i sadržini propisanoj Pravilnikom o bližim uslovima za osnivanje, obavljanje djelatnosti, postupku licenciranja i načinu vođenja registra ustanova visokog obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300