12 °

max 14 ° / min 4 °

Četvrtak

27.02.

14° / 4°

Petak

28.02.

12° / 4°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 4°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NPCG: Počela modernizacija sistema naplate ulaznica

Društvo

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

NPCG: Počela modernizacija sistema naplate ulaznica

Nacionalni parkovi Crne Gore počeli su sa implementacijom novog sistema naplate ulaznica u svih pet zaštićenih područja.

„Počeli smo sa implementacijom veoma važnog projekta za NPCG i Crnu Goru, kada je riječ o turističkom aspektu, a to je modernizacija sistema naplate ulaznica", rekao je direktor NPCG, Elvir Klica.

On je, kako je saopšteno iz kompanije, kazao da će zahvaljujući tom projektu imati veoma preciznu statistiku o broju i strukturi posjetilaca.

U narednom periodu slijedi nadogradnja sistema kada će se ulaznice prodavati elektronski i ujedno osmisliti niz povoljnosti za građane.

Klica je podsjetio da je sistem naplate već počeo u nacionalnim parkovima Biogradska gora, Lovćen i Durmitor. Danas će početi u NP Skadarsko jezero, a u narednih nekoliko dana i u parku Prokletije.

Prema njegovim riječima, taj sistem naplate je važan u turističkom i promotivnom smislu, kao i sa aspekta precizne evidencije broja i strukture turista na prostorima svih pet nacionalnih parkova.

“Ulaznice smo kreirali tako da one predstavljaju svojevrsni suvenir, jer su osmišljene u vidu razglednica i imaju QR kod, sa svim neophodnim informacijama o zaštićenom području koji se posjećuje”, dodao je Klica.

On je podsjetio da na tom sistemu funkcionišu i sve turističke agencije i preduzeća koja se bave pružanjem turističkih usluga na području nacionalnih parkova i ujedno imaju sklopljen ugovor sa NPCG.

“Shodno takvom načinu naplate, turisti će se manje vremena zadržavati na ulazno-naplatnim punktovima, a što je još važnije, dobićemo precizne podatke o tome iz kojih država dolaze turisti, odnosno sa kojih emitivnih tržišta”, rekao je Klica.

Nacionalni parkovi su, implementacijom novog sistema, spremni za elektronsku evidenciju usluga i prije samog usvajanja Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

“Na osnovu tog Zakona, Poreska uprava (PU) planira da od naredne godine sprovede elektronsku evidenciju na nivou cijele države,‟ zaključio je Klica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR