21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisana potjernica za Aronom Šavivom

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Društvo

Comments 0

Raspisana potjernica za Aronom Šavivom

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Za državljaninom Izreala i Velike Britanije Aronom Šavivom, nekadašnjim šefom izborne kampanje Demokratskog fronta, koji je osumnjičen za učestvovanje u planiranju terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. godine, raspisana je međunarodna potjernica, saznaje Pobjeda. 

Crnogorske vlasti obnovile su potjernicu i za bivšim operativcem CIA Džozefom Asadom, za kojim je prije godinu prvi put raspisana međunarodna potjernica. 

Prema nalazima istrage, Aron Šaviv je Džozefa Asada, vlasnika konsultantske kompanije za bezbjednost "Peregrini" angažovao za specijalne bezbjednosne usluge i mjere elektonskog nadzora, za potrebe kampanje DF-a.

Na konferenciji za novinare protekle sedmice specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da je zadatak Šaviva bio da preko pravnih lica koja je osnovao u inostranstvu preuzima novac namijenjen za realizaciju kriminalnog plana. 

Novac su, prema stavu tužilaštva, uplaćivali za sada neidentifikovani pripadnici kriminalne organizacije.

Šaviv je primljeni novac prosljeđivao drugim članovima kriminalne organizacije u Crnoj Gori i inostranstvu.

Čađenović je pojasnio da je Šaviv prihvatio da u julu 2016. postupa po naredbama i uputstvima organizatora i članova kriminalne organizacije.

„Do sada prikupljeni dokazi ukazuju da je osumnjičeni A. Š. u periodu njegovog angažovanja u političkoj kampanji za parlamentarne izbore u Crnoj Gori od jula do kraja oktobra 2016. godine od novca prenesenog sa firme, čiji zastupnici su državljani Rusije, platio ukupno preko 1,15 miliona eura“, kazao je Čađenović.

Tužilaštvo sumnja da je Šaviv plaćao račune za sprovođenje političke kampanje i sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije sprovodio aktivnosti na teritoriji Crne Gore s ciljem elektronske zaštite pripadnika kriminalne organizacije i njihovog fizičkog obezbjeđenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR