Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: portal rtcg

Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu kaže da je neprijatno iznenađen informacijom da će Ministarstvo kulture podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Nimanbegu poručuje da su Albanci autohotni na teritoriji Crne Gore i da po Ustavu imaju pravo na isticanje svojih nacionalnih simbola.

Manifestaciju na Cijevni, na kojoj se okupljaju uglavnom žitelji Malesije, ali i značajan broj onih iz dijaspore, obilježilo je, osim nastupa kulturno-umjetničkih društava i vijorenje albanske zastave.

Kako je na tom skupu istaknut simbol susjedne države, bez državne zastave CG, Ministarstvo kulture najavilo je prijavu protiv organizatora. 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predlagač izmjena zakona o državnim simbolima Genci Nimnbegu, kaže da je neprijatno iznenađen tom informacijom.

“Neprijatno sam iznenađen, Ministarstvo kulture i zaposleni u njemu, apsolutno moraju znati da mi kao narod u CG, Albanci, koji žive autohtoni na svojim područjima, da imamo naš nacionalni simbol da po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom”, rekao je on.

Nimanbegu je rekao da će o najavljenoj prijavi, razgovarati sa predstavnicima ostalih albanskih partija.

“Da vidimo adekvatan način reagovanja", kazao je Nimanbegu.

Komentari

Katunjanin,

Nije mi jasno sta je sa ovim covjekom , dali stvarno ne razumije i ima tako ograniceno shvatanje propisa i pravla koje trebaju svi da postuju jednako da bi nam Crna Gora bila svima jednako i pravo i obaveza .Naravno i nazalost uvijek ce biti odredjeni (manji procenat) politicara i mocnika od polozaja i sl.koji ce kad mognu to zloupotrebljavati

Misko,

Ovo je nerazumno ponasanje doticnog,ako zakon tako nalaze potpresjednik Skupstine CG mora da postuje zakon i tacka,dosta je bilo i Vlada mora poceti da uvodi red u drzavu inace nastaje anarhija.

Mara,

Gospodine Nimanbegu...niko vam ne osporava isticanje vase zastave...ali vi ste gradjani drzave Crne Gore i duzni ste da pored vase istaknete crnogorsku zastavu..kraj price!!!!!!

vuko,

Meni albanska zastava ne smeta. Ali zasto Vama gospodine Nimanbegu smeta da pored nje stoji drzavna zastava za koju smo se i mi i vi izborili...

Goli,

Pa, koja je razlika između albanske, srpske ili bilo koje druge zastave!? Za Novi prijava, a za ovo ne treba... Druže Nimanbegu, to se zovu dvostruki aršini i nije primjereno za nekog ko je “vlast”! A, ono, nije primjereno nizakoga!!!

Ostavi komentar

0/300