Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Herceg Novi: Osumnjičeni da su budžet oštetili više od pola miliona, podnijete krivične prijave

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Policija provjerava poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

Herceg Novi: Osumnjičeni da su budžet oštetili više od pola miliona, podnijete krivične prijave

Službenici Uprave policije su u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti iz oblasti otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela privrednog kriminaliteta, prethodnih dana nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovornog fizičkog lica u tom pravnom licu, kao i još tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore u iznosu od 545.520,64 eura.

 "Sumnja se naime da su firma „Goratex CO“ d.o.o. Herceg Novi i odgovorno lice R.G. krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa, kao i krivičnim djelom prouzrokovanje stečaja, ošteteili Budžet za 426.720,75 eura. V.M. iz Herceg Novog se sumnjiči da je krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme „Vusamont“ d.o.o. Herceg Novi, nanio štetu Budžetu za iznos od 47.990,67 eura, dok se L.A. i B.N. iz Herceg Novog sumnjiče da, kao ulagači kapitala u ortačkoj izgradnji, nisu prikazali oporezivi promet čime su Budžet oštetili za 70.809,22 erura", navedeno je u saopštenju policije.

 Kako je saopšteno, crnogorska policija u ovom momentu provjerava poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

 "Podsjećamo da su službenici Uprave policije prethodno, dakle u periodu od početka godine do 01. avgusta ove godine, u okviru operativnog projekta „Evazija“, koji se odnosi na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u vezi sa nezakonitostima u postupku likvidacije preduzeća kao i utajom poreza i doprinosa, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela iz ove oblasti kojima je nastala materijalna šteta po Budžet Crne Gore od oko 1.520.000 eura", zaključeno je u saopštenju Uprave policije. 

Ostavi komentar

0/300