Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Camaj: Reakcija Zaštitnika zakašnjela i beznačajna; Gegaj: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

| Postavio/la: Sanja Novaković

Camaj: Reakcija Zaštitnika zakašnjela i beznačajna; Gegaj: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Jedan od lidera Albanskog foruma iz Tuzi Nikola Camaj smatra da ne stoji ocjena Ombudsmana da slavlje gimnazijalaca u Tuzima, nakon pobjede Albanskog foruma na izborima u martu, predstavlja političko djelovanje u prostorijama škole. Reakciju Zaštitnika, kako je kazao za Antenu M, smatra zakašnjelom i trivijalnom i beznačajnom.

"Ja mislim da tu apsolutno nije bilo politike nego da su đeca slavila pobjedu. Jednostavno taj navijački duh je došao do izražaja tog dana i to je trebalo gledati samo tako. Mislim da se slavlje preuveličalo u svakom pogledu, jer pored reakcije ombudsmana koja je zakašnjela, trivijalna i beznačajna u ovom momentu postoje i druge posljedice jer su naši učenici pozvani pred sud. Protiv njih je podignuta optužnica i odgovaraju zato što je neko pred kamerama napravio onog čuvenog dvoglavog orla koji je naš simbol", kaže Camaj.

On smatra da nekome, izgleda, odgovora da na podjelama, navodnim mirenjima kreira svoju poziciju u politici. Kaže da će kao manjina nastaviti da njeguju svoju tradiciju, a u to, navodi, spada i korišćenje nacionalnih simbola.

U mišljenju Zaštitnika navedeno je da su učenici Gimnazije “25 maj” u Tuzima pretjerali sa slavljem početkom marta, kada se u toj obrazovnoj ustanovi zavijorila zastava Albanije, nakon što je Albanski forum pobijedio na izborima u Tuzima. Piše da je slavlje otišlo predaleko, jer takvo postupanje učenika – skandiranje, proslavanje, u suštini predstavlja političko djelovanje u prostorijama škole.

Zaštitnik navodi da je odgovorna i uprava, ali i da je izostala reakcija Ministarstva.

DPS: Ne smijemo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj smatra da đecu ne smijemo zloupotrebljavati u političke svhe. Za Antenu M kaže:

"Ombudsman je nezavisna institucija i on tako djeluje bez obzira na to da li se mi, mislim na političke partije, slažemo sa njim ili ne. Ipak, po mom mišljenju glavno pitanje jeste dokle da zloupotrebljavamo djecu u političke svrhe i kakav nam je profesorski kadar u školi. Nažalost, djeca se u posljednje vrijeme dosta zloupotrebljavaju i manipulišu od raznih političkih subjekata. Mislim da trebamo staviti tačku i da ubuduće djecu ne smijemo zloupotrijebiti", rekao je Gegaj.

Komentari

Katunjain,

Moglo bi se desiti da igrajuci se sve cesce vatrom mnogi zazale i nepotrebno se opeku A svi bi bili na velikom gubitku.Oni koji vrijedno rade i zarajuju i dobro zive od svog rada, ne treba da dozvole nekima oko sebe ,koji bi nesto mufte , da im uniste taj rad nizbogcega .

As,

@O Lima, Jes moguxe a nije prilika

Bijeli Pavle,

Kad su srbi protiv CG sto od drugoga da ocekujes

vuko,

Nijesu djeca kriva sto ih roditelji ne uce da postuju i vole drzavu.

Povijanin,

E da je bila srpska onda bi bio drzavni udar

baka,

@mr Oni stvarno misle a tako se i ponasaju kao da smo idioti . Neka javno kazu sta hoce ! mi znamo ali ako misle da ce mic po mic da granicu sa Bozaja premjeste negdje kod Plantaza , na pogresnom su putu. Zasto daju povoda srpskim ekstremistima nije mi jasno .

mr,

Interesantno, za njihove političare je sve to sto se desava bez znacaja, nevazno... Kome se i kakva poruka šalje ovakvim izjavama? Drzavi da se "opušti", a čini mi se da nema kud više, a ovima da nastave kao i do sada!

O Lima,

Zaista je nevjerovatno sta se desava u ovoj drzavi, nacionalisti sa svih strana otvoreno je ruse i nikome nista. Ali dzaba vam je bolesnici, postojace Crna Gora, dok je Lovcena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je sunca i dok je Grahovca!!!

Ostavi komentar

0/300