18 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Visoka medicinska škola opravdala ostanak u Beranama"

Društvo

Comments 0

"Visoka medicinska škola opravdala ostanak u Beranama"

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Uslovi, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka Visoke medicinske škole u Beranama, zaključeno je tokom posjete rukovodstva Univerziteta Crne Gore (UCG) toj obrazovnoj ustanovi.

Školu u Beranama posjetili su rektor Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica.

Iz UCG su kazali da je uvidom u stvorene uslove, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis na Visokoj medicinskoj školi, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka te škole u Beranama.

“Ali time je veća odgovornost svih, da se i dalje radi na unapređenju edukacije i obrazovanja ove vrlo važne profesije”, ističe se u saopštenju.

Iz UCG su naveli da je nakon obilaska prostornih kapaciteta, upoznavanja sa radom i opremljenošću Visoke medicinske škole iskazano zadovoljstvo uslovima u kojima funkcioniše škola.

“Dva amfiteatra, pet učionica, tri kabineta za praktičnu nastavu, kabinet za informatičku nastavu, kabinet sa lutkama i anatomskim učilima ukazuju na vrhunske uslove koji su stvoreni za održavanje nastave”, kaže se u saopštenju.

Izvanredna saradnja sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja Berane, dodaju iz UCG, omogućuje kvalitetnu praktičnu nastavu i edukaciju iz zdravstvene njege.

“Angažovanjem zaposlenih iz ove dvije ustanove na izvođenju praktične nastave doktora medicinskih nauka kao predavača dobija se dodatni kvalitet u obrazovanju visokih medicinskih sestara”, ističe se i saopštenju.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, kako je saopšteno, zadovoljan je ostankom studijskog programa u Beranama, i spreman da podrži dalje unapređenju uslova rada na Visokoj medicinskoj
školi.

Sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta UCG Miodrag Radunović, rukovodilac srudijskog programa Visoka medicinska škola Saša Raičević i Šćekić sa saradnicima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR