Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

TIKA spremna za pomoć u edukaciji policajaca

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

TIKA spremna za pomoć u edukaciji policajaca

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) posvetiće posebnu pažnju edukaciji policijskih službenika, kako bi kroz obuke i razmjenu znanja sa turskim ekspertima unaprijedili vještine i sposobnosti, saopštio je koordinator te agencije u Crnoj Gori, Muhamed Unal.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić primio je u posjetu Unala.

Unal je saopštio da je TIKA produžena ruka pomoći Turske u svim segmentima potrebnim za razvoj jedne države.

Kako je istakao, agencija namjerava da u narednom periodu posebnu pažnju posveti projektima edukacija za službenike, kako bi kroz obuke i razmjenu znanja sa turskim ekspertima unaprijedili svoje vještine i sposobnosti.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, naveo da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom.

On je istakao podršku TIKA-e u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao i značajnu pomoć u usavršavanju policijskih službenika, kroz program Međunarodne policijske edukacije.

Nuhodžić je podsjetio na nedavno potpisani Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama sa Turskom.

On je u naglasio da postoji prostor za nove modalitete saradnje u oblasti vanrednih situacija, s posebnim fokusom na opremu i sredstva za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, požara i drugih hazarda.

Na sastanku je, kako je saopšteno, iskazano uvjerenje da će se trend dobrih odnosa nastaviti i ubuduće, s akcentom na inicijative u oblastima vanrednih situacija i policijske saradnje.

Ostavi komentar

0/300